Hlavní obsah

Australské aerolinky chystají lety s překvapením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský národní dopravce Qantas chystá pro cestující lety do neznáma. Jednodenní výlety, kdy pasažéři ještě při nástupu neznají cíl, byly podle BBC populární v 90. letech, mezi mnohými proto oprávněně vyvolávají nostalgii.

Foto: David Gray, Reuters

Boeing 737-800 Qantasu.

Článek

Aerolinky chtějí novou nabídkou přilákat pasažéry, kteří po roce pandemie už lační po létání, cestování či objevování.

Ačkoli jednodenní výlety budou mít stejný start i cíl na letištích v Brisbane, Melbourne a Sydney, lidé se podle společnosti mohou těšit na nejrůznější zážitky, včetně výroby vína, šnorchlování na tropických ostrovech či gurmánské speciality.

Ryanair ještě více zlevní letenky, aby namotivoval k cestování

Cestování

Ceny letenek do některého z Boeingů 737 začínají příznačně na 737 australských dolarech, což je v přepočtu necelých 12,5 tisíce korun. Pro každé letiště je pak přichystán jediný termín – pro Brisbane 27. březen, pro Sydney 18. duben a 1. května se bude odlétat z Melbourne, uvádí server LadBible.

„Dopravce lety s překvapením naposledy provozoval v 90. letech, kdy cestující dorazili na letiště, bylo jim přiděleno místo a putovali do některé z destinací, do níž aerolinky létaly. Tam strávili volný den a pak se vrátili domů,“ připomněla společnost nedávnou minulost. Doplnila, že koncept bude tentokrát obohacen právě o množství aktivit.

S lety do nikam se roztrhl pytel

Aerolinky Qantas už v uplynulých měsících nabízely také takzvané „lety do nikam“, jak se cestám se stejným výchozím i cílovým letištěm říká. Pasažéři si při nich mohli užít výhledy na známé australské dominanty, jako je například monolit Uluru.

Tento druh letů nabídly mimo jiné i Singapore Airlines, japonské All Nippon Airways či tchajwanské EVA Air. Ty v jejich rámci provozovaly ještě speed dating.

Nové nadzvukové letadlo má z Londýna do New Yorku doletět za 90 minut

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám