Hlavní obsah

Ani chvíli v letadle. Společnost láká na zelenější cestu kolem světa

Vydat se na cestu kolem světa ve stopách Philease Fogga už dnes není prakticky žádný problém. Britská společnost však láká turisty, kterým při putování záleží i na planetě. Nabízí osmdesátidenní výlet, během nějž lidé ani jednou nevkročí na palubu letadla. Cestovat budou totiž výhradně vlaky a nákladními loděmi.

Foto: Profimedia.cz

Cestující se budou plavit na nákladní lodi.

Článek

„Časy se od doby, kdy Jules Verne vyslal Philease Fogga na jeho fiktivní cestu kolem světa za 80 dní, změnily. Ale touha po poznávání nových míst a kultur je silnější než kdy dřív,“ píše společnost Responsible Travel na svých internetových stránkách. Firma zájemcům nabízí možnost prožít jedinečný zážitek s tím, že letadlo bude při přepravě zcela vynecháno. Dlouhé hodiny ve vzduchu tak lidé vymění za dlouhé hodiny ve spacích vagonech či lodích, píše server Luxury Launches.

Cesta, jejíž cena začíná na takřka 26 500 librách (794 tisících korunách), je rozdělena do tří částí. Kroky účastníků povedou z Londýna do Střední Asie, poté přes Tichý oceán do Severní Ameriky a finálně zpět do Evropy.

„Vydejte se napříč Evropou do ukrajinského Lvova. Pak do Moskvy a přes stepi Kazachstánu, deváté největší země světa, kde si uděláte zastávku, abyste se dozvěděli o osudu Aralského moře,“ láká společnost na některé zajímavosti. Světoběžníci se mohou těšit například i na města podél proslulé hedvábné stezky nebo prohlídku čínské terakotové armády.

Itinerář je flexibilní

Celých šestnáct dní má trvat přeplutí Pacifiku na obří nákladní lodi, která pojme na 14 tisíc kontejnerů, ale pouze dvanáct vybraných cestujících. „Západní pobřeží USA pak projedete vlakem z LA, přes San Francisco do Seattlu,“ doplňuje společnost.

Milovníci železnice si přijdou na své, protože napříč Kanadou se vydají panoramatickým vlakem až do Toronta. Zpět do Británie se lze dopravit buď opět nákladní lodí, nebo ve velkém stylu na palubě zaoceánského parníku Queen Mary 2.

Itinerář je nicméně flexibilní a cestovatelé si ho mohou nechat upravit na míru. Ve vysoké ceně zájezdu je pak zahrnuta veškerá doprava, hotely či vstupy na památky. Maximální počet účastníků je dvanáct.

Cesta kolem světa za 138 dní? Bude v roce 2022 a vyjde na milion

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám