Hlavní obsah

Americké aerolinky zvolní pravidla pro odívání. Povolí tetování i piercing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké United Airlines chystají radikální uvolnění pravidel pro letušky a stevardy. Od září nebudou muset skrývat tetování ani piercing a budou moci více projevit svou osobnost. Společnost chce být více inkluzivní a zaměstnancům dát svobodu k projevení svého genderu, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

United Airlines změny implementují od září.

Článek

Nová pravidla mají pro stevardy a některé další zaměstnance, kteří přicházejí do styku se zákazníky, platit od 21. září. Uvolněné standardy mají podle společnosti lépe odrážet moderní vzhled a poskytnout více svobody k vyjádření genderu, aby se zaměstnanci cítili dobře.

Letecké společnosti jsou přitom známé poměrně striktními pravidly, co se týče odívání. Až v posledních letech přestávají vyžadovat, aby letušky nosily sukně. Viditelná tetování či piercingy jsou však i nadále takřka nemyslitelné.

Právě od této praxe chtějí United upustit a zaměstnancům umožnit, aby jejich ozdoby byly viditelné. Povolené budou také různé účesy i styl líčení či nalakované nehty.

Nejradikálnější rozhodnutí v dekádě

„Jsme přesvědčeni o tom, že moderní a více genderově inkluzivní standardy, co se týče vzhledu, poskytnou více autenticity lidem a kulturám, které z United dělají společnost, jíž je dnes,“ uvedla za oddělení lidských zdrojů Kate Gebová.

Podle serveru Independent je to poprvé, co některá letecká společnost v poslední dekádě tak radikálním způsobem uvolnila pravidla pro odívání. „Naši kolegové, kteří jsou tváří United, mohou nabízet zákazníkům ještě lepší servis, pokud se cítí pohodlně,” uzavřela Gebová.

Rozmíška o loketní opěrku skončila vykázáním obou cestujících z letadla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám