Hlavní obsah

Americké aerolinky: Delta Airlines triumfovaly, United Airlines skončily na dně

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když průměrný český turista letí někam s americkými aerolinkami, většinou se domnívá, že jej čeká velmi nadstandardní let oplývající vysokým pohodlím. To však nemusí být vždy tak úplně pravda. I mezi americkými aerolinkami jsou obrovské rozdíly. Wall Street Journal nyní vydal hodnocení těch největších amerických aerolinek a výsledky jsou poměrně zajímavé.

Článek

Může se to zdát jako překvapení, ale letecké cestování bylo v rámci USA v uplynulém roce kvalitnější než v roce 2011. Studie, která vycházela mimo jiné z dat serveru FlightStats.com, zkoumala kvalitu přepravy společností Alaska Airlines, American Airlines, Delta Airlines, jetBlue Airways, Southwest Airlines, United Airlines a US Airways.

Hodnotila se kritéria jako zpoždění letů, zrušené lety, ztracená zavazadla či stížnosti zákazníků. Nejlépe se osvědčily Delta Airlines, nejhůře naopak dopadly United Airlines.

Obecně se však situace mezi aerolinkami vylepšila. Zatímco v roce 2011 odletělo na čas, či maximálně s 15minutovým zpožděním zhruba 76 procent letů, v uplynulém roce to bylo už 80 procent letů. V roce 2012 bylo zrušeno celkem 1,4 procenta vnitrostátních letů, o rok dříve to bylo ale 2,1 procenta.

Výsledky amerických aerolinek pro rok 2012
1.Delta Airlines
2.Alaska Airlines
3.US Airways
4.Southwest Airlines
5.jetBlue Airways
6.American Airlines
7.United Airlines

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám