Hlavní obsah

Aerolinky testují nová spací sedadla pro pasažéry z economy

Novinky, Michael Švarc

Dálkové lety pro pasažéry z ekonomické třídy mohou být v budoucnu přívětivější. Tedy alespoň u německých aerolinek Lufthansa, společnost totiž aktuálně testuje spací sedadla. V jejich rámci by si pasažéři zamluvili v podstatě celou řadu tří nebo čtyř sedaček, aby se mohli pohodlně natáhnout.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koncept nazvaný Sleeper’s Row neboli řada pro spáče testují aerolinky od poloviny listopadu na dálkové lince z Frankfurtu do Sao Paula v Brazílii. Cestující mohou požádat o rezervaci celé řady buď při odbavení u přepážky nebo u odletové brány, píše server Independent. Příplatek za jednosměrnou cestu je 220 eur, což je přes 5700 korun.

Sedadla ve skutečnosti nejsou nijak nová a jejich dostupnost se odvíjí od zaplněné kapacity letadla. Proto není ani možné rezervovat si je s předstihem, ale až na letišti. Cestující zkrátka dostanou matraci, polštář a deku, které na sedačky rozloží. Pokud si však za tuto možnost připlatí, budou mít podobně jako cestující v business class právo přednostního nástupu.

Podle společnosti bude nyní záviset na zpětné vazbě od cestujících. Ta rozhodne, zda aerolinky zavedou řady pro spáče i na dalších mezinárodních linkách. Mělo by jít ale pouze o dálkové lety.

V posledních letech jsou diskuse ohledně většího pohodlí pro cestující stále častější. Nemyslí se už pouze na pasažéry business či prvních tříd, ale právě i na ty z economy. Stejně tak se ale v minulosti hovořilo o létání „na stojáka“, které prosazoval zejména šéf nízkonákladové společnosti Ryanair Michael O’Leary.

Nové sedačky v letadlech mají vyřešit problémy se spánkem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám