Hlavní obsah

Aerolinky Ryanair si utahují z Trumpa kvůli volbám

Novinky, Michael Švarc

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair se v posledních týdnech pustily do Donalda Trumpa. Na sociálních sítích si z něj utahují i kvůli volbám. Posměchu se nevyhnul ani prezidentův syn Eric, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Aerolinky reagovaly například na video, kde prezident tančí na hit YMCA skupiny Village People. Ryanair záběry sdílel na Twitteru. „Když si váš táta užívá dovolenou až moc a dorazí na Magaluf strip,“ uvedla společnost v narážce na rekreační středisko na Mallorce, které je známo množstvím barů, nočních podniků a bujarými večírky.

Ryanair reagoval později i na Trumpovo prohlášení v průběhu sčítání volebních hlasů, kdy se předčasně prohlásil za vítěze. „Ohlásit vítězství takto brzy je jako vystoupit z letadla ještě před přistáním,“ glosovala společnost Trumpův výrok.

Posměšným narážkám neunikl ani prezidentův syn Eric. K jedné jeho fotografii aerolinky napsaly, že takto vypadá muž, který už možná nebude mít přístup k Air Force One a bude muset létat stejně jako všichni ostatní. „Neměj obavy Ericu, až budeš v Evropě, tak máme ceny i za 9,99 eura (260 korun),“ uvedla společnost.

Ryanair se opřel také do televize CNN. Ta měla v jednom z pořadů omylem otevřené internetové okno s porno stránkou PornHub. „Když ukazujete palubní letenku a máte pořád otevřený prohlížeč,“ glosovala společnost úsměvnou chybu stanice.

Omezují spoje

Aerolinky svými pichlavými komentáři zřejmě uhodily hřebíček na hlavičku. Příspěvek o Ericovi Trumpovi jim podle serveru Independent vysloužil mnoho kladných reakcí.

Největší nízkonákladová společnost v Evropě nicméně musela v posledních týdnech opět přistoupit ke snížení počtu leteckých linek. Jak státy přijímají opatření proti šíření koronaviru, cestování opět utichá. K lockdownu se uchýlily i Velká Británie či Francie, kde Ryanair provozoval řadu spojení.

Ryanair má za letní sezonu ztrátu 5,4 miliardy

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám