Hlavní obsah

Velký okruh východní Kanadou: Den 10 - Midland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se doba dovolených a někteří stále váhají, kam se vydat. Pro ně přinášíme sérii článků popisující zájezd do východní Kanady tak, jak ho vidí průvodce jedné renomované cestovní kanceláře, která je na trhu již mnoho let a zájezd má dokonale propracovaný. Je pak na každém cestovateli, zda pojede do Kanady sám, nebo s nějakou cestovní kanceláří.

Foto: Jan Kužel America Tours

Midland

Článek

Probouzíme se ve městě Midland, které bylo založené v roce 1871 a dnes má kolem sto tisíc obyvatel. Do hlavních zpráv se dostalo v roce 2010, kdy bylo zasažené silným tornádem. Jinak jde o ospalé a velmi příjemné městečko s romantickým nábřežím. V centru jsou zajímavé nástěnné malby popisující život prvních osadníků i indiánů.

Foto: Archiv

Skanzen

Pro turisty je vyhlášenou zajímavostí návštěva Huronia – modelu původní indiánské vesnice a  jezuitského městečka. Tady se zastavujeme pouze krátce a navštěvujeme „Loghouse“ – původní indiánské obydlí typické pro kmen Huronů.

Foto: Archiv

Skanzen

Pak už jedeme na další velkou atrakci, téměř tříhodinovou plavbu po zálivu Sv. Jiří v Huronském jezeře. Plavba se jmenuje 30 000 ostrovů. Naše loď pojme několik stovek turistů a jmenuje se Miss Midland.

Foto: Jan Kužel America Tours

Miss Midland

Na tuto plavbu vozí v létě dvakrát denně turisty už desítky let. Proplouváme kolem stovek ostrovů, na většině z nich stojí turistické chaty. V parném létě na vodě potkáváme spoustu člunů. Kapitán nám dává podrobný výklad o jednotlivých ostrovech, zajímavostech i vodních proudech na Huronském jezeře. Poslední hodinu plavby všichni posedáváme kolem jeho kapitánského můstku a povídáme si. Všem se líbily rekreační chaty na ostrovech.

Foto: Jan Kužel America Tours

Plavba po zálivu

Po přistání vyrážíme na výborný oběd do čínského bufetu a pak už rychle přejíždíme do Toronta. Ještě nás dnes v podvečer čeká další zajímavá atrakce – prohlídka Toronta v obojživelném autobusu. Naše skupina měla velké štěstí, protože jsme absolvovali pravděpodobně jeden z posledních výletů této společnosti.

Foto: Jan Kužel America Tours

Hippo autobus

V Torontu jedu přímo ke stanovišti na Front Street. Žlutý autobus už tam čeká, vlastně to je spíš hroch. Stejně tak se jmenuje společnost, která tuto atrakci provozuje.

V severní Americe jsou tyto obojživelné poznávačky měst populární. Začalo to kdysi v Bostonu, pak ve Philadelphii  a dnes se s tím můžeme setkat třeba i v Ottawě nebo San Franciscu. Všichni ale jezdí s vysloužilými obojživelníky, které byly postaveny za druhé světové války na vylodění v Normandii. Hippo Tours jsou odlišní, nechali si přestavit normální autobus na obojživelný.

Foto: Jan Kužel America Tours

Hippo autobus

Projížďka po městě trvá něco přes hodinu a projíždíme kolem všech hlavních atrakcí města, zítra si je v klidu projdeme pěšky. Na závěrečnou půlhodinu vjede autobus do jezera Ontario. Před samotným vjezdem nás čeká rituál, který je vždycky stejný. Řidič oznámí, že se hrochovi do studené vody nechce. Všichni musejí volat „Go Hippo Go!“ a přemlouvat ho, až se rozjede z rampy do vody. Plavba probíhá klidně a fotíme krásné panorama města. I když mám vždy pocit, že jsme víc v autobusu, který vjel do vody než na lodi.

Pak už jedeme plni zážitků na hotel, který už dobře známe, spali jsme zde už při příletu.

Foto: Archiv

Náš pokoj v hotelu

Zítra dokončíme prohlídku Toronta a v podvečer dorazíme na Niagara Falls.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Máte raději prohlídky na lodi nebo v autobusu?
na lodi
81,5 %
v autobusu
18,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 81 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám