Hlavní obsah

Amerika českýma očima

O Americe jsme hodně slyšeli, hodně četli, viděli mnoho filmů a hodně našich spoluobčanů tento mimořádně zajímavý kontinent navštívilo. Informace, které jsme získali, jsou mnohdy protichůdné, a těžko si představujeme skutečnosti, které tento veliký kontinent nabízí.

Foto: Petr Kubíček

Fauna v Kostarice

Článek

Přírodní krásy se těžko popisují. Každému z nás se líbí něco jiného, každý má jinou stupnici krásy a hodnot. Navštívil jsem Severní Ameriku asi desetkrát, moji kolegové, kteří mají na starosti spolupráci s americkými firmami, které poskytují služby cestovního ruchu, navštěvují Ameriku i desetkrát ročně. Já sám mám na starosti dokumenty od průvodců i hodnocení od klientů a se zaujetím je čtu a mnohdy i studuji jejich dojmy, postřehy i doporučení a dobré nápady předkládám k využití.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Monument Valley

V USA byla zahájena rozsáhlá ochrana přírodních krás již více jak před 100 lety vytvořením národních parků a různých typů rezervací. Poklady přírody jsou chráněny a zachovány v původním stavu na naší i příští generace. Kdo má rád přírodu, musí najít uspokojení, které je mu blízké. Americký kontinent nabízí vysoké hory s věčným sněhem a ledem, ledovce, nekonečná jezera, překrásné skalní útvary, dlouhá a členitá pobřeží Atlantického i Tichého oceánu i oblíbené pláže v Karibském moři.

Foto: Alena Knotková America Tours

Vodopády Iguacu

Rostlinné druhy se předhánějí svými rozměry, krásou tvarů i nesmírnou rozlohou vegetačních pásem v oblasti Amazonky. Představit si strom, který má obvod přes 30 metrů (sekvoj obrovská), popsat rozmanitost kaktusových stromů Joshua Tree nebo členitost a velikost Grand Canyonu je téměř nemožné. Teprve když tyto výtvory přírody vidíte na vlastní oči, stanete v úžasu a vzdáte hold přírodě umělkyni!

Foto: Jakub Fučík America Tours

Bryce Canyon

Amerika není jenom příroda. Bohaté je i kulturní dědictví původních obyvatel amerického kontinentu, kde je nutné zmínit indiánská osídlení, mayské kulturní památky v Mexiku nebo Inky v Peru. I tady si přijdou na své milovníci historie, je třeba jen vybrat zájezd, který odpovídá zájmům cestujícího.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Flóra v Americe

Města na americkém kontinentu jsou již pod vlivem novodobých kultur, které do Ameriky začaly proudit po objevení bájným mořeplavcem jménem Kolumbus.

Ohromné městské aglomerace, dosahující v osídlení i několika desítek miliónů obyvatel, jsou střídány městy menšími i roztomilými vesničkami či samotami. Řada měst byla hodnocena superlativy krásy a umístila se v celosvětovém žebříčku na předních místech. Především se umístila ta města, která dokázala využít krásy přírody, a to jak ve spojení s vodními plochami, tak s horami i tropickou vegetací.

Foto: Luděk Chyský

Socha Svobody

Některá města mají hodnocení zcela protichůdná. Patří mezi ně především New York, který někteří návštěvníci obdivují a jiní zase zcela zavrhují. Někteří se rádi vracejí a jiní se mu vyhýbají. I města zábavy Las Vegas, Reno, Atlantic City nebo Orlando na Floridě často sklízejí obdiv, ale i zatracení od jejich návštěvníků. Obdiv našich klientů často patří městům v Kanadě, San Francisku nebo San Diegu v USA, ale i řadě měst ve Střední a Jižní Americe jako např. Rio de Janeiro či Buenos Aires.

Foto: Michal Kužel America Tours

San Francisco

Pohodové pobytové zájezdy vám zajistí odpočinek relaxaci zejména v destinacích s dostatkem slunečního svitu a teplou vodou na Havaji, Floridě v Cancunu či na některém z karibských ostrovů.

Foto: Petr Kubíček

Pláž v Kostarice

Každý zájemce by si měl před cestou na americký kontinent dobře promyslet, co od cesty očekává a podle toho jí naplánovat. Ideální je poradit se s někým, kdo Ameriku zná a kdo jí, třeba i několikrát, navštívil.

Foto: Alena Knotková America Tours

Rio de Janerio

Při dobrém plánování si určitě každý najde to pravé a bude se do Ameriky rád vracet.

Autor : Vladimír Kužel, America Tours

Anketa

Které místo v Americe byste chtěli navštívit ?
Kanadu
28,5 %
USA
36,5 %
Střední Ameriku
5,4 %
Jižní Ameriku
17,1 %
vůbec bych nechtěl ( nechtěla) navštívit Ameriku
12,5 %
Celkem hlasovalo 485 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám