Hlavní obsah

Adrenalinová jízda v buginách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas je obecně známé jako město kasin, zábavy, blikajících neonů, pestrého nočního života a v neposlední řadě také pořádáním svatebních obřadů. Ale nejenom svatební obřad či hra na automatech vám poskytne napětí a vzrušení. Obojí dohromady vám může nabídnout i jízda v buginách po poušti v blízkosti Las Vegas.

Foto: Sun Buggy

Jízda v buginách

Článek

Navíc si své peníze opravdu užijete, což se o automatech vždy říci nedá, a není to ani závazek na celý život. Jízda v buginách je oblíbenou atrakcí i jako oddechový doplněk při pracovní cestě.

Buginy jsou stroje na stabilním podvozku s velkými koly se širokými pneumatikami a otevřenou karoserií. Jejich speciální konstrukce umožňuje jízdu v písečných dunách. Za zkušeným průvodcem projíždíte členitou kamenitou a písečnou pouští, skáčete přes duny, v plné rychlosti sjíždíte prudké kopce. Rychlost je přitom fantastická. Samozřejmě je ale důležité mít buginu vždy plně pod kontrolou. Neopatrná nebo nebezpečná jízda může být důvodem k předčasnému ukončení výletu.

Foto: Jan Kužel America Tours

Bugina připravená k akci

Řízení buginy na dunách nevyžaduje žádné speciální dovednosti než běžné řízení auta. Je tam volant, z pedálů jen brzda a plyn, ani nemusíte řadit. Jízdu si můžete užít i se svou rodinou nebo přáteli. Buginy jsou 1, 2, 4 nebo šestimístné. Nezaplněná místa jsou ale zpoplatněna.

Řidiči musí být minimálně 18 let a musí vlastnit řidičský průkaz. Děti jsou povoleny až od čtyř let. Můžete vybírat dle lokality, času trvání jízdy a profilu terénu (obtížnější, jednodušší). Délka jízdy může být od půl hodiny až třeba 3,5 hodiny.

Foto: Sun Buggy

Jízda v buginách

Před jízdou budete seznámeni s pravidly pro bezpečnou jízdu. Po celou dobu jízdy musíte být připoutáni, k povinnému vybavení řidičů i pasažérů patří helma a ochranné brýle, pro řidiče rukavice. Dostanete s sebou i pitnou vodu. Vzhledem k tomu, že bugina není krytá, vaše oblečení bude po jízdě podle toho také vypadat – tedy bude plné písku. To je ale jediný zápor na tomto jedinečném nezapomenutelném zážitku.

Foto: Sun Buggy

Jízda v buginách

Zhruba 24 kilometrů od rušného Stripu v Las Vegas můžete takovou adrenalinovou jízdu  zkusit na vlastní kůži. Jedná se o oblast Nellis Dunes. V dálce uvidíte již zmíněné Las Vegas nebo jezero Lake Mead, nad sebou možná zahlédnete stíhačky blížící se k základně Nellis. To vše v kouzelné pouštní atmosféře.

Další možnost jízdy na buginách se nabízí v nejstarším a největším státním parku Nevady necelých 90 km od Las Vegas - v Údolí ohně (Valley of Fire), jehož jméno je odvozené od četných červených pískovcových skalních útvarů a červeného písku. Můžete se proto těšit na cestu vedoucí velkolepou pouštní krajinou, na kterou dlouho nezapomenete. Jízda trvá až 3,5 hodiny, takže budete mít určitě dostatek času k pořízení krásných fotografií.

Autor : Irena Reiterová, America Tours

Anketa

Chtěli byste si zkusit jízdu v bugině?
ano
90,3 %
neláká mě to
4,9 %
už jsem to zkoušel / zkoušela
4,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 329 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám