Hlavní obsah

Švýcarská vesnice nabízí domy za jeden stříbrný

Novinky, akr

Další vesnicí v Evropě, která kvůli nízké populaci nabízí domy téměř zadarmo, je Monti Sciaga. Dům v malebné horské vesničce si můžete pořídit za jedinou stříbrnou minci v hodnotě asi 23 korun, píše server Daily Mail. Má to ovšem jeden háček.

Foto: Profimedia.cz

Výhled na jezero Maggiore (Lago Maggiore). Kvůli podobnému výhledu se vyplatí každé ráno vstát.

Článek

Vlastníci si budou moci z domu vychutnávat výhled na jezero Maggiore, které leží částečně ve Švýcarsku a částečně v Itálii. Vesnice se totiž nachází nedaleko italských hranic, kousek od Comského jezera a od druhého největšího italského města, Milána.

Nabízené domy jsou v podstatě jen kamenné ruiny, proto je koupě domu podmíněna závazkem. Majitel bude muset rezidenci kompletně zrenovovat. Jako plus se dá brát, že všech devět nabízených domů má zřízenou kanalizaci a vodovodní rozvody.

Podle deníku Independent je Monti Sciaga téměř kompletně opuštěná od sedmdesátých let minulého století, přesto si ale zachovala prvky tradiční architektury. Aby se do oblasti podařilo přilákat ještě více lidí, má také místní rada v plánu zde vystavět chatu pro cyklisty a turisty.

Než bude devět domů oficiálně k prodeji, musí plán ještě schválit úřady. Očekává se, že se tak stane na podzim. Prodej domů připomíná nedávný plán italských městeček Zungoli a Mussomeli, která se v podstatě stejným způsobem jako Monti Sciaga snažila přilákat lidi do vybydlených oblastí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám