Hlavní obsah

Novou atrakcí Mostu bude 3D bludiště s věží

Právo, koc

Lidem z Mostu a širokého okolí se v pátek otevře nový Funpark, který v lokalitě na Šibeníku představuje 3D bludiště s vyhlídkovou věží. Pro příchozí bude od 10 hodin připraven bohatý kulturní i doprovodný program.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Práce v areálu Funparku před jeho pátečním zprovozněním nyní finišují.

Článek

Mostecký projekt je jedinečný svojí velikostí, polohou v centru města, a tudíž i snadnou dostupností. Centrum je určeno pro všechny věkové kategorie, od dětí přes teenagery až po dospělé a seniory.

Bludiště je navrženo jako třípatrové s výškou do 10 metrů. Obsahuje 25 rozmanitých lanových překážek a 19 přestupových domečků. Součástí je 26 metrů vysoká vyhlídková věž s nástupním točitým schodištěm. Z věže je výhled na centrum města a místní vrchy Hněvín, Širák a Ressl.

Skladba prvků bludiště je navržena pro všestranný rozvoj především dětí, proto obsahuje prvky pohybové, balanční, vzdělávací, ale i odpočinkové a relaxační. Lávky jsou široké 1,2 metru a nechybí zde bezpečnostní zábradlí i ochranné sítě. Chybět nebude ani dětské hřiště a zázemí. Bludiště bude přístupné dětem od tří let.

Nová atrakce vyšla městskou pokladnu na zhruba 30 milionů korun. Provozovatelem Funparku je Sportovní hala Most. „Vzniklo místo, které smysluplně a hlavně aktivně vyplní volný čas nejen dětem, ale i dospělým. Vytvoříme tím místo pro setkávání lidí všech věkových kategorií v samém srdci parku Šibeník. Lanový park má oživit město a posílit zájem turistů o něj,” uvedl primátor města Jan Paparega.

Reklama

Výběr článků

Načítám