Hlavní obsah

Obrali mě, stěžuje si turistka na restauraci v Řecku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další řecká restaurace se stala terčem kritiky. Britská turistka označila podnik The Gate na Rhodosu za zlodějský poté, co jí v něm za několik běžných nápojů naúčtovali 82 eur, tedy přes 2000 korun. Fotografii účtenky sdílela na sociálních sítích se vzkazem, ať se lidé restauraci vyhnou, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Rhodos, hlavní město stejnojmenného řeckého ostrova (ilustrační foto)

Článek

Britka Vikki Scottová byla prý šokovaná, když jí na stole přistál účet na 82 eur za osm nápojů, přičemž jen za mléčný koktejl to bylo 14 eur (skoro 360 korun). „Konfrontovala jsem číšníka a jediné, co mi na to řekl, bylo: ‚Děkuji, paní.‘ Takoví lidé by neměli takhle turisty obírat,“ napsala rozčílená žena na Facebook. Požádala, aby její sledující příspěvek sdíleli a k dalším turistům mířícím na Rhodos se tak dostalo varování.

Brzy se na podnik vyrojila další kritika. Paula Moodyová rovněž uvedla, že jí v restauraci naúčtovali vysoké částky. „Hanebné. Doufám, že vám to nezkazilo dovolenou. Rhodos je nádherný ostrov,“ napsala v odezvě Scottové.

Někteří se ovšem podniku zastali s tím, že je na každém majiteli, jaké ceny si nastaví, a turisté by si je nejprve měli pozorně prohlédnout. „Každý podnik má právo si nastavit ceny, jaké chce. Proč jste si neřekla o menu, abyste se na ně podívala?“ reagovala Georgia Tsitsaová. Přesto podnik mnoho návštěvníků zhanilo a nazvalo ho zlodějským.

Za poslední dobu jde už o druhou restauraci v Řecku, na kterou se snesla kritika kvůli vysokým cenám. Před několika týdny se jistý americký turista svěřil, že ho obrali v podniku na Mykonosu, kde byl nucen zaplatit 836 eur (přes 21 000 korun) víceméně za kalamáry a několik piv.

Reklama

Výběr článků

Načítám