Hlavní obsah

Další dvě italská městečka nabízejí domy za euro

Novinky, mšv

Ti, kteří sní o domku v prosluněné Itálii, mají zase možnost si ho levně pořídit. Další dvě městečka v zemi totiž prodávají nemovitosti za pouhé jedno euro. Cílem je přivést do vylidněných oblastí nové obyvatele, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

V sicilském městečku Mussomeli se prodávají domy za euro.

Článek

První z městeček je Zungoli v Kampánii, druhým pak Mussomeli na Sicílii. Nemovitosti jsou nabízeny prostřednictvím internetu, což případným zájemcům usnadní jejich procházení. V Zungoli je na prodej celkem 14 domů, v Mussomeli dokonce 146. Podmínkou koupě je, že budovy musejí do tří let projít renovací.

„Vytvořil jsem skupinu mladých dobrovolníků, kteří budou kupcům k ruce a pomohou jim spojit se třeba se stavebními společnostmi v otázce rekonstrukce,“ uvedl starosta Zungoli Paolo Caruso. „Transparentnost je naším klíčem, ale lidé by stejně měli dorazit a přesvědčit se o kráse našeho městečka, chutné kuchyni a čerstvém vzduchu sami,“ dodal.

Městečko Zungoli

Zungoli leží zhruba v centru Kampánie, zhruba hodinu a půl jízdy od jejího správního střediska Neapole. Malebné městečko je plné historických domů a úzkých uliček, v okolí nechybí ani vinohrady. Sicilské Mussomeli se zase může pyšnit majestátním skalním hradem, k moři je to nicméně z obou městeček poměrně daleko.

Minule se k prodejům domů za euro uchýlilo rovněž sicilské městečko Sambuca. Podmínkou pro koupi bylo zrenovovat dům do tří let za 15 000 eur, tj. 384 130 korun, což je za historický dům poměrně nízká částka.

Reklama

Výběr článků

Načítám