Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na tvůrčí dílny nebo do divadla

Novinky, mšv

Divadlo, výtvarné dílny, výstavy nebo speciální program v zoo. To vše nabídne třetí březnový víkend. S dětmi můžete vyrazit třeba na workshop, kde si vyrobíte vlastní zkamenělinu nebo budete tvořit technikou linorytu. V několika zoo vás zase čekají komentovaná krmení nebo různé soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Navštivte s dětmi tvořivé dílny. Ilustrační foto

Článek
Praha

Den Vltavy

Zjistěte zajímavosti o nejdelší české řece na Dnu Vltavy, který se koná v neděli. Vševltavský spolek připravil s velkými i malými loděmi den otevřených dveří Veslařského klubu Slavia, součástí je ale také bezplatný vstup do Muzea Karlova mostu. Připraven je i další doprovodný program, který čítá například vodnické hrátky nebo ukázku vázání lodních uzlů. Program najdete zde.

Výtvarná dílna

Poštovní muzeum zve na sobotní výtvarnou dílnu, která bude, jak jinak než na poštovní téma. Účastníci si zahrají na malíře a grafiky a technikou linorytu vytvoří nový exponát ke stému výročí založení muzea. Místo je nutné si předem rezervovat. Podrobnosti najdete zde.

Jízda historickým metrem

V sobotu se na lince metra C uskuteční jízda historickou soupravou. Svézt se budete moci na vlečce, v jiné soupravě si pak budete moci prohlédnout i kabinu strojvedoucího. Dozvíte se také zákulisní informace o provozu metra a mnoho dalšího. Více informací se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Stavebnice Merkur

Stavebnice Merkur patřila své doby mezi nejoblíbenější hračky a byla bezesporu fenoménem. S dětmi se o tom můžete přesvědčit v Muzeu T. G. M. v Rakovníku, kde do neděle probíhá výstava, která historii stavebnice mapuje, včetně jejích úspěchů i pádů. Další informace naleznete zde.

Prohlídky zámku

Na zámku v Mníšku pod Brdy se budou o víkendu jako tradičně konat prohlídky, v neděli zažijí návštěvníci dobrodružství při prohlídce nazvané O marnivé princezně. Podíváte se při ní do hodinové věže i do kouzelného sklepení a závěrem si vytvoříte něco na památku ve výtvarném ateliéru. Další informace najdete zde.

Jihočeský kraj

Jarní prázdniny

V sobotu končí v táborské zoo prázdninový režim. Konec to bude ovšem velkolepý, budou se totiž slavit narozeniny tygra Rockyho, kterému je už osm let. Při komentovaném krmení se dozvíte spoustu zajímavosti ze života těchto velkých šelem, ale také informace o samotném tygru Rockym. Více informací zde.

Plzeňský kraj

Sladký život

Národopisné muzeum Plzeňska aktuálně hostí výstavu, která oblaží všechny milovníky sladkého. Vztahuje se totiž k cukrářství, představuje cestu tohoto oboru z privátních šlechtických kuchyní až do profesionálních cukrářských dílen. Seznámíte se s také s historií perníkářství a zmrzlinářství v Plzni. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Princezna na hrášku

Klasickou pohádku o princezně na hrášku uvede v neděli Karlovarské městské divadlo. Setkáte se s princeznou i princem v přestrojení, úsměvné panoptikum doplní i dva draci a další plejáda postav. Představení doprovází také řada písníček. Více zde.

Ústecký kraj

Prázdniny v zoo

V neděli končí v ústecké zoo prázdninová akce, při které je připravena soutěž na téma voda. Čeká vás několik samoobslužných stanovišť, na nichž budete plnit úkoly, zároveň se však dozvíte i mnoho zajímavých informací o daném tématu. Všichni účastníci budou poté na pokladně odměněni drobným dárkem. Více zde.

Liberecký kraj

Vítání jara

Jaro už klepe na dveře a přivítat ho můžete třeba na zámku Horní Libchava. Na akci se setkáte s množstvím pohádkových bytostí, které si pro vás chystají úkoly a hry. Uskuteční se také prohlídky zámku, kterým vás provede přímo princezna. Těšit se pak můžete i na pohádku nebo dětskou tvořivou dílnu. Další informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

Zkamenělý život

Přijďte v neděli do Muzea východních Čech v Hradci Králové, kde se uskuteční program na téma zkamenělin. Objevte svět rostlin a živočichů, se kterými se dnes už nesetkáte. Zjistíte také, jak taková zkamenělina vzniká, jak se hledá a podobně. Závěrem si budete moci vlastní zkamenělinu i vyrobit a odnést domů. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Za Germány

Nahlédněte pod pokličku života Germánů v době římské. Dozvíte se, jak tehdy lidé trávili svůj volný čas, jak se oblékali nebo obecně žili. Děti si na výstavě, která se koná v Regionálním muzeu v Litomyšli, budou moci vyzkoušet práci archeologů, obléci si dobové oděvy nebo si vyzkoušet mletí obilí na ručním mlýnku. Více naleznete zde.

Vysočina

Svatý Patrik v Třebíči

O víkendu proběhnou v Třebíči oslavy svátku sv. Patrika, které nabídnou možnost vyžití pro děti i dospělé. Zatímco dospělí se mohou těšit třeba na ochutnávku irských nápojů či jídel a také řízenou degustaci whisky, pro děti jsou připraveny různé animační programy. Součástí akce bude také průvod městem v typicky zelených barvách. Více zde.

Jihomoravský kraj

Pohádkové kostýmy

Letohrádek Mitrovských v Brně hostí výstavu Princezny a hrdinové, kde na návštěvníky čeká padesátka kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek. Z výběru nebyly vynechány třeba Hrátky s čertem, Princezna se zlatou hvězdou, Princ a Večernice nebo S čerty nejsou žerty. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Dny mozku

Víte, čeho všeho je schopen mozek? Přijďte to zjistit do olomoucké Pevnosti poznání, kde o víkendu prozkoumáte například různé optické klamy, čekají vás ale také interaktivní hry nebo kouzelné chemické pokusy. Kromě toho se o víkendu uskuteční přednášky právě na téma mozku včetně praktických ukázek. Podrobnosti najdete zde.

Zlínský kraj

Modelová železnice

Ve Filmovém uzlu ve Zlíně se o víkendu uskuteční výstava modelové železnice, vláčky budou tentokrát cestovat mezi stanicemi Vizovice a Řáholec. K vidění bude hned několik vlakových souprav, nádražních budov, návěstidel či tunelů. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Zimní prohlídky

Ještě do konce března je zámek Fryštát v odpočinkovém zimním režimu. Navštívit ho můžete ale právě o víkendech, kdy se lze vydat na jeden z okruhů, a to buď po hlavní budově zámku, nebo po vedlejším Lottyhausu. Celoročně je také přístupná expozice Národní galerie z Prahy. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám