Hlavní obsah

Už žádný make-up. Britské aerolinky nebudou vyžadovat, aby se letušky líčily

Novinky, mšv

Britské aerolinky Virgin Atlantic dávají vale svému pravidlu, podle nějž musely být letušky během služby nalíčené. Volnější režim prý zaměstnankyním umožní lépe vyjádřit sebe samé. Rovněž už nebude nutné, aby letušky nosily jen sukně, budou si moci zvolit i kalhoty, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Letušky společnosti Virgin Atlantic v typicky červených uniformách.

Článek

Podle společnosti jde o zásadní změnu. Zatímco novější aerolinky, zejména ty nízkonákladové, mají volnější pravidla, co se uniforem týče, mnoho přepravců s delší historií lpí na striktním dresscodu a líčení. Nadále vyžadují make-up třeba British Airways. „Naslouchali jsme našim zaměstnancům a výsledkem jsou jisté změny ve stylingu, u mužů v zastřihávání vousů,“ uvedl viceprezident společnosti Virgin Atlantic Mark Anderson.

Nově bude letuškám nabídnuto, že si budou moci kromě sukně zvolit i kalhoty, obojí v typicky výrazné červené barvě aerolinek. „Kromě většího komfortu chceme našim zaměstnancům dát více možností, jak se vyjádřit v práci,“ dodal Anderson.

Server BBC upozorňuje, že letectví patří k nejkonzervativnějším odvětvím, když dojde na standardy v oblékání a vzhledu, ačkoli se to pozvolna mění. Podle listu Daily Mail byly letušky, a často ještě jsou, sexualizovány. V minulosti musely splňovat například předepsanou výšku či věk, často se musely zavázat, že se nevdají či neotěhotní.

Reklama

Výběr článků

Načítám