Hlavní obsah

Nový dubajský mrakodrap nabídne panoramatický bazén v oblacích

Novinky, mšv

Lákavou vychytávku bude mít aktuálně rozestavěný mrakodrap The Palm Tower v Dubaji. Na jeho vrcholu vznikne panoramatický nekonečný bazén s pěknými výhledy na celou metropoli. Má se navíc jednat o jeden z nejvýše položených bazénů na světě, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Bazén bude ve výšce přes 200 metrů.

Článek

Bazén bude ležet ve výšce přes 210 metrů, přesně v 50. patře dvaapadesátipodlažní budovy, která aktuálně vyrůstá na umělém ostrově Palm Jumeirah. Obtékat má kolem celého obvodu, díky čemuž z něj bude výhled dál směrem na Perský záliv, ale i na panorama města. Konstrukce samotného bazénu už započala, návštěvníkům by se měl otevřít v příštím roce.

Foto: Profimedia.cz

Nad samotným bazénem budou ještě dvě patra s restaurací a vyhlídkou.

Samotná budova bude sloužit částečně jako hotel a částečně jako rezidenční prostory s luxusními byty. V patrech nad bazénem má být restaurace a také vyhlídková plošina. Z toho by mohlo vyplývat, že i bazén bude přístupný všem, a nejen hotelovým hostům nebo obyvatelům.

Foto: Profimedia.cz

Veřejnosti by se měla budova otevřít v příštím roce.

Nekonečně bazény jsou oblíbeným výdobytkem luxusního bydlení. Ten pravděpodobně nejznámější — a zřejmě i největší — se nachází v Singapuru na vrcholu luxusního hotelu Marina Bay Sands. Přístup do něj mají nicméně jen hoteloví hosté.

Reklama

Výběr článků

Načítám