Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyzkoušejte si chemické pokusy, vyrazte na bitvu

Novinky, mšv

Máte zvídavé děti, které rády experimentují? Pak s nimi vyrazte na workshop, kde si zkusí nejrůznější chemické pokusy. Zkusit ale můžete i kreativní výtvarné dílny. Do minulosti se přenesete prostřednictvím inscenovaných bitev a čistou zábavu nabídne hned několik karnevalů.

Foto: Profimedia.cz

Vyzkoušejte si s dětmi práci chemika. Ilustrační foto

Článek
Praha

Loutkové představení

Pokud máte rádi loutkové pohádky, můžete jednu zhlédnout v sobotu v Plechárně. Setkáte se v ní s Mášou, která se vkrade do opuštěné medvědí chaloupky, zatímco její obyvatelé vyrazili na med. Co bude následovat a jaká dobrodružství Máša prožije, se dozvíte na představení. Více zde.

Duchové ulice

Navštivte v sobotu kreativní dílnu v Centru současného umění DOX. V jejím rámci budete zkoumat, zda mohou vozy fotící ulice, které sem tam zachytí i nějakého člověka, ukrást duši. V rámci workshopu budete moci těmto duchům ulic dát novou duši, stvořit jim nové životy či dobrodružství. Kapacita je omezena, místo si včas rezervujte. Další informace zde.

Pohádky Karla Čapka

Vypravte se v neděli do Kulturního domu Kyje, kde prožijete příběhy, které stvořil Karel Čapek. Během tří pohádek se setkáte třeba s pejskem a kočičkou a zjistíte, co za dobrodružství chystají tentokrát, chybět nebude ani Dášeňka. Vstupné je 50 korun. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

O zámeckých strašidlech

Seznamte se se strašidýlky, která obývají zámek v Mníšku pod Brdy. Kdo chodí po zámku s bílou čepicí, kdo se stará o plamínek pod konvičkou? To zjistíte na nedělní prohlídce. Nemusíte se však bát, zámecká strašidýlka jsou milá a laskavá. V průběhu dne se konají i další prohlídky. Více informací najdete zde.

Pat a Mat v muzeu

Dva nešikové Pat a Mat baví televizní diváky už desítky let. Interaktivní výstavu o dvou ne zcela úspěšných kutilech můžete zhlédnout v Dobrovických muzeích, určena je dospělým i dětem. Poznejte příběhy a dobrodružství těchto legendárních postaviček. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Maškarní bál

Užijte si s dětmi zábavné odpoledne během maškarního bálu ve strakonickém rodinném centru Beruška. Nebudou chybět diskotéka, soutěže a hry ani následné slosování o ceny a drobné občerstvení. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Dětská show

Plzeňská Měšťanská beseda bude v sobotu hostit zábavnou písničkovou a taneční show s Míšou, a to hned dvakrát. Těšit se můžete na interaktivní program, během nějž si zazpíváte, zatančíte a zahrajete hry. A děti si přijdou na své i v podobě sladkých odměn. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Dětský karneval

Zábavný program si pro návštěvníky chystá karneval, který se v neděli uskuteční ve společenském sálu KASS v Chodově. Připraveno bude množství her a soutěží, ale i tancování. Maskovaní návštěvníci mají vstupné zdarma, dospělí i děti bez masek za 30 korun. Více zde.

Ústecký kraj

Zimní bitva

Přeneste se do časů udatných rytířů a vypravte se prožít pohádkový příběh o střetu dobra a zla. Při sobotní zimní bitvě v Podbořanech navštívíte kraj, sužovaný nemocemi a morem, který se ovšem jedné vesnici vyhýbá. Jak to celé skončí, se dozvíte, jedině pokud dorazíte. Součástí akce je také dobové tržiště s ukázkami řemesel. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Mladí chemici

Chcete si s dětmi vyzkoušet různé zábavné pokusy a zjistit, co obnáší práce chemika? Vypravte se o víkendu do liberecké iQlandie, kde se uskuteční workshop, při němž si například vyrobíte zkumavky různých barev, ale vyzkoušíte si také manipulaci s neškodnými chemickými substancemi. Podrobnosti najdete zde.

Královéhradecký kraj

Závody na saních

V Malé Úpě se v sobotu uskuteční závody historických saní, takzvaných rohaček. Kromě sjezdu svahu se můžete těšit také na speciální disciplíny, které budou spojeny s prvními osadníky Malé Úpy. Budou se řezat polena nebo svážet seno. Pokud dorazíte navíc v historických převlecích, můžete vyhrát soutěž o nejlepší kostým. Rohačky budou k zapůjčení i na místě. Více zde.

Pardubický kraj

Fenomén Igráček

Legendární hračku Igráček dnešní děti už nejspíš neznají. Přiblížit jim jí můžete na výstavě, která se od půlky ledna koná v Orlickém muzeu v Chocni. Návštěvníci se v expozici dozvědí zajímavosti z historie i současnosti české hračky, mimo to si prohlédnout desítky figurek v podobě nejrůznějších povolání v historických i moderních variantách. Více zde.

Vysočina

Výtvarná dílna

Popustit uzdu fantazii budete moci v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě. Uskuteční se v ní dílna inspirována díly malíře Františka Mořice Nágla, který tvořil zejména akvarely a nechával se inspirovat krajinou a prostředím Moravy a Vysočiny. Na workshopu si budou moci děti vyzkoušet rovněž zachytit svět kolem sebe. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Rekonstrukce bitvy

Připomeňte si bitevní vřavu druhé světové války. Ve Skalici nad Svitavou se pořádá v sobotu Klub vojenské historie Markland rekonstrukci jedné z nejdůležitějších bitev, návštěvníci se mohou těšit na představení plné zvratů, stovku účinkujících v dobových uniformách, ale také množství pyrotechnických efektů. Po bitvě budete mít možnost navštívit vojenské dobové ležení. Další informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Dětský karneval

Na karneval můžete s dětmi vyrazit také do Městského domu v Přerově. Užijete si odpoledne plné zábavy, písniček, tancování a her. Odměna je připravena pro každého návštěvníka, nezapomeňte si s sebou vzít masky. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Entomologická výstava

Pokochat se desítkami pestrobarevných motýlů a dalším hmyzem můžete v rámci entomologické výstavy, která se uskuteční v Otrokovické Besedě. Akce je určena všem věkovým kategoriím, doplní ji doprovodný program, který zahrnuje mimo jiné malování na obličej a mnoho dalšího. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Večerní prohlídka

V pátek můžete vyrazit na jedinečnou noční prohlídku do ostravského Velkého světa techniky. Ve večerních hodinách se pro návštěvníky otevřou všechny expozice, včetně promítací kabiny 3D kina, učeben a laboratoře. Prohlídky ale nejsou volné, probíhají s průvodcem, s nímž se podíváte i do míst, kam se běžný smrtelník nedostane. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám