Hlavní obsah

Japonský park je na podzim jako vymalovaný. Celý se halí do červena

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená, kam jen oko dohlédne. Tak na podzim vypadá japonský Hitachi Seaside Park, který pro své okouzlující výjevy láká v tuto roční dobu množství turistů. A není se čemu divit, rudě zbarvené keříky hustě lemují kopce a lidé v té záplavě barvy občas působí jako mravenci.

Foto: Profimedia.cz

Na podzim park zaplavují turisté. Každý se chce pokochat krasnými barvami.

Článek

Park ve městě Hitachinaka je turisty vyhledávaný prakticky v každém ročním období. Na jaře se halí zejména do bledě modré barvy, návštěvníci v něm najdou také množství tulipánu nebo narcisů. Na podzim je díky svému zbarvení možná nejpůsobivější — zdejší kulovitá rostlina bytel metlatý zčervená a mění jednu část parku v rudé moře.

Foto: Toru Hanai, Reuters

V parku lze chodit, možností je i kolo.

Obvykle je nejvhodnější dobou pro podzimní návštěvu parku zhruba polovina října, díky teplému počasí, které mimo jiné může i za to, že v Japonsku vykvetly sakury, si mohou návštěvníci tuhle přírodní podívanou užít o něco déle.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadají keře v létě.

Projít celý park po svých může být někdy únavné, rozprostírá se totiž na ploše přes 150 hektarů. Návštěvníci mají proto možnost zapůjčit si kolo nebo nasednout na vláček, který pomalejším tempem parkem projíždí a dělá několik zastávek. Na nich stačí jen vyskočit, pořídit třeba pár fotografií a zase nastoupit.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám