Hlavní obsah

Britská cestovní kancelář evakuuje z hotelu v Hurgadě 301 klientů

Britská cestovní kancelář Thomas Cook v pátek oznámila, že se z preventivních důvodů rozhodla v egyptském letovisku Hurghada evakuovat všech svých 301 klientů z hotelu Steigenberger Aqua Magic. Několik hostů totiž začalo mít zdravotní potíže a tento týden v hotelu z neznámých příčin zemřel britský pár. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v egyptské Hurghadě (ilustrační foto)

Článek

Devětašedesátiletý John Cooper a jeho o šest let mladší manželka Susan byli nalezeni mrtví v úterý. Podle listu Daily Mail se nejprve hovořilo o tom, že muž zemřel v důsledku infarktu a jeho žena kvůli žalu ze ztráty manžela.

Podle pozdějších sdělení se ale dvojice mohla otrávit oxidem uhelnatým. S párem byla na dovolené také dcera Kelly (40), která údajně rovněž měla zdravotní problémy, ale přežila, jelikož se šla projít. Rodiče prý po návratu z procházky našla mrtvé. Příčinu úmrtí má ovšem prokázat až pitva.

Patří k nejlépe hodnoceným

Kancelář Thomas Cook bez bližších podrobností uvedla, že obdržela informace o tom, že se několik hostů v hotelu potýkalo se zdravotními problémy. Bližší podrobnosti nesdělila.

Na internetu řada někdejších hostů napsala, že v důsledku špatných hygienických podmínek měli zažívací potíže a někteří byli dokonce hospitalizováni. Hosté různých národností, mezi kterými jsou kromě Britů podle listu The Independent také Němci, dostalo možnost ubytovat se v jiném hotelu nebo se vrátit domů. Cestovka Thomas Cook naposledy hodnotila hotel v červenci, kdy získal 96 procent.

Několik klientů má aktuálně v hotelu česká cestovní kancelář Fischer. „Naše delegátka s nimi mluvila, všichni jsou naprosto v pořádku a s žádnými problémy se nesetkali. V následujících dnech do tohoto hotelu žádní další naši klienti nemíří. Tento hotel nicméně patří v Hurghadě k nejlépe hodnoceným a nesetkáváme se u něj se stížnostmi,” uvedl tiskový mluvčí Jan Bezděk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám