Hlavní obsah

Římská policie vyhlásila hon na turisty, kteří se koupali polonazí ve fontáně

Novinky, mšv

Policie v Římě hledá dva anglicky mluvící turisty, kteří se polonazí cachtali v historické fontáně na náměstí Piazza Venezia. Muže natočili kolemjdoucí, jeden z cizinců si stáhl i spodní prádlo a lidem pózoval. K incidentu se vyjádřil i italský ministr vnitra Matteo Salvini, který turisty označil za idioty, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Polonazí muži zaujali kolemjdoucí. Někteří si je natáčeli.

Článek

Fontána je součástí významného památníku Altare della Patria. Jeho součástí je také hrob neznámého vojína, pomník vojákům padlým za války. Turisté nejprve ve fontáně dováděli, posléze si jeden z nich stáhl spodní prádlo. Někteří kolemjdoucí se tomu prý smáli, jiní kroutili hlavami.

Policie uvedla, že událost, k níž došlo v neděli, byla ilegální a velmi neuctivá. Strážníci po mužích nyní pátrají. Ministr vnitra Salvini uvedl, že pokud budou chyceni, přesně ví, jak je obeznámí se zásadami slušného chování. „Itálie není žádná koupelna,“ rozčiloval se ministr a oba cizince nazval idioty.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z mužů pózoval se staženým spodním prádlem.

Římský starosta Luca Bergamo dodal, že chování turistů uráží všechny obyvatele města, celou Itálii, ale také padlé vojáky, kterým je pomník zasvěcen. „Jejich chování vykazuje naprostou absenci respektu k historii Říma a Itálie,“ řekl Bergamo. „Jakmile je policie dostihne a identifikuje, dostanou nejvyšší možný trest.“

Řím si své historické dědictví velmi chrání. Od loňského roku je například zakázáno v okolí slavných fontán svačit. Za koupání ve fontáně di Trevi pak hrozí i pokuty do výše 6000 korun. Italské hlavní město loni rovněž zakázalo prodej lihovin a jejich konzumaci na veřejnosti po setmění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám