Hlavní obsah

Když je létání radost, a ne jen způsob dopravy. Toto jsou nejlepší aerolinky světa

Novinky, jky

Je pro vás létání nutným zlem, potřebným k přemístění z bodu A do bodu B? Inu, možná jen létáte se špatnými aerolinkami. Britská konzultační společnost Skytrax už roky vyhlašuje cosi jako „Oscary leteckého průmyslu” a sestavuje žebříček těch nejlepších aerolinek světa. Možná vám právě nejnovější výsledky pomohou ve výběru dopravce na vaši příští dovolenou.

Foto: Profimedia.cz

Letoun A380-800 aerolinek Singapore Airlines

Článek

Nejlepšími aerolinkami na světě jsou pro tento rok Singapore Airlines. Tento asijský dopravce se vrátil na pomyslný trůn po deseti letech, když naposledy zvítězil právě v roce 2008. Vyjma hlavního ocenění však aerolinky získaly také ocenění za nejlepší první třídu, nejlepší asijské aerolinie a nejlepší sedačku v první třídě.

„Myslím si, že tento úspěch můžeme přiřadit tvrdě pracujícímu týmu lidí, kteří nadále zlepšovali zážitek našich zákazníků. Jsme rádi, že byla naše práce oceněna a naši zákazníci nás volili, abychom se mohli stát nejlepšími aerolinkami na světě,” uvedl zástupce Singapore Airlines Yeoh Phee Teik.

Evropské aerolinie v první pětici chybí

Loňský vítěz, aerolinky Qatar Airways se umístily letos na druhé příčce. Vyjma pomyslné stříbrné medaile si odnesly také ocenění za nejlepší business class, nejlepší aerolinie Středního východu a nejlepší sedačku v business class.

Na třetím místě se umístily ANA All Nippon Airways, čtvrtou příčku získaly dubajské aerolinky Emirates a pětici nejlepších uzavřely pro mnoho lidí nepříliš známé tchajwanské aerolinie EVA Air.

Deset nejlepších aerolinek pro rok 2018 (Skytrax)
1.Singapore Airlines
2.Qatar Airways
3.ANA All Nippon Airways
4.Emirates
5.EVA Air
6.Cathay Pacific
7.Lufthansa
8.Hainan Airlines
9.Garuda Indonesia
10.Thai Airways

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám