Hlavní obsah

Jen pro odvážné. Prosklenou vyhlídku má už i Gibraltar

Novinky, mšv

Prosklené chodníky a vyhlídky rostou jako houby po dešti hlavně v Číně. Nově má ale tuto adrenalinovou atrakci také evropský Gibraltar. Vyrostla na tamní příkré skále ve výšce 340 metrů nad mořem a dá se z ní pohodlně dohlédnout až do Afriky, ale i na značnou část samotného Gibraltaru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novou skleněnou vyhlídku nad Gibraltarem slavnostně otevřely postavy ze Star WarsVideo: Reuters

 
Článek

Vyhlídka nese jméno Skywalk, bylo proto příznačné, že slavnostní pásku ve čtvrtek přestřihl herec Mark Hamil, známý rolí Luka Skywalkera z Hvězdných válek. Panoramatická vyhlídka je vybudovaná na existujících základech, pocházejících z období druhé světové války, a je navržená tak, aby ustála mimo jiné vítr o rychlosti 150 kilometrů v hodině, váhu pěti slonů indických nebo 340 lidí.

Tolik návštěvníků na ní ovšem v jednu chvíli ani nebude moct být, limit je nastaven na 50 lidí. „Je to zcela rozdílné od všeho, co jsem doposud viděl. Je odsud nádherný panoramatický výhled na další úžasná místa,“ uvedl při přestřižení pásky Hamil pro Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka leží 340 metrů nad mořem.

Vyhlídka stojí na úchvatné Gibraltarské skále, která zabírá prakticky většinu území Gibraltaru. Dále po skalním masivu se dá projít zdejší rezervace Upper Rock Nature Reserve, která zahrnuje i jiné vzrušující atrakce, třeba Windsorský visutý most nebo možná nejznámější místo celého Gibraltaru Apes‘ Den, známé pro všudypřítomné makaky.

Foto: Profimedia.cz

Gibraltarská skála zabírá podstatnou část území Gibraltaru.

Gibraltar je zámořským územím Spojeného království, a i přes svou titěrnou rozlohu, která je 6,8 kilometru čtverečních, má poměrně dost turistických lákadel. Kromě těch zmíněných jsou to třeba tamní botanická zahrada nebo mys Europa Point, nejjižnější bod Gibraltaru s majákem Trinity House.

Reklama

Výběr článků

Načítám