Hlavní obsah

V Dubaji otevřeli nejvyšší hotel na světě. Má 356 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dubaji otevřeli nejvyšší hotel na světě. Gevora Hotel je vysoký 356 metrů a má 75 pater, informovala agentura AFP. Dosud byl nejvyšším hotelem rovněž dubajský JW Mariott Marquis, který je o metr nižší. Své první hosty nový hotel přivítá už v pondělí, napsal místní deník The National.

Foto: Profimedia.cz

Gevora Hotel je novým světovým rekordmanem.

Článek

Spojené arabské emiráty jsou známé jako země posedlá výškovými rekordy svých staveb. Nachází se zde rovněž nejvyšší budova světa Burdž Chalífa, vysoká 828 metrů.

Dubaj by chtěla od roku 2020 lákat každoročně až 20 miliónů návštěvníků. Právě ve zmíněném roce 2020 bude hostit světovou výstavu Expo. V pouštním městě se nachází mimo jiné množství velkolepých obchodních domů, luxusních letovisek a také lyžařské středisko.

Jednou z nových dominant se nedávno stal také vyhlídkový pozlacený rám. Ten měří do výšky 150 metrů a z nejvyššího patra mají návštěvníci výhled na starou část Dubaje, ale i na tu nejmodernější s mrakodrapy. Také rám má být jedním z turistických taháků. [celá zpráva]

Tím dalším by mohla být nejdelší městská zipline dráha ve čtvrti Dubai Marina. Je dlouhá kilometr a už nyní je o ni velký zájem. Je velmi rychlá – svištět se na ní dá rychlostí až 80 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Popularita Dubaje narůstá i mezi českými turisty. Loni metropoli navštívilo kolem 70 000 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám