Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Navštivte maškarní, zajezděte si na rohačkách

Novinky, kčt

Karnevalová sezóna nekončí. Děti se mohou převléci do kostýmu a zamířit třeba na hasičský karneval ve středočeských Letech, maškarní v Roudnici nad Labem nebo na vesmírný karneval v brněnském planetáriu. Zazávodit si na saních rohačkách můžete s ratolestmi v Malé Úpě, obdivovat krasobruslařské výkony zase na libereckém stadiónu.

Foto: Profimedia.cz

Zajděte si s dětmi o víkendu na karneval. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pohádka o Měsíčkovi

Pro školní děti ve věku mezi sedmi a devíti lety je určen půlhodinový pořad, který se bude promítat ve Štefánikově hvězdárně v sobotu i neděli odpoledne. Povídání o Měsíčkovi vypráví příběh krejčího Jehličky, který měl za úkol pro Měsíček ušít šaty. Děti se dozví, jak se mu to povede, když Měsíc vypadá v různých fázích jinak. Podrobnosti zde.

Masopustní průvod

Průvod masopustních masek odstartuje v neděli odpoledne od základní školy v Horních Počernicích, odkud bude pokračovat až do Chvalského zámku. Zde proběhne soutěž nejlepších dětských masek a zároveň budou moci návštěvníci ochutnat zabijačkové speciality. Více informací zde.

Pohádkové tancování

Vyrazte se svými ratolestmi v sobotu odpoledne do Českého muzea hudby na Malé Straně. Probíhá zde výstava s názvem Hudba a pohádka, která představuje umělecká díla inspirovaná pohádkami. Tu si tentokrát budete moci prohlédnout s průvodcem, a navíc si na oblíbené filmové melodie zatančit s Honzou Onderem. Další informace zde.

Středočeský kraj

Hasičský karneval

Děti i jejich rodiče zve Sbor dobrovolných hasičů obce Lety na hasičský karneval, který se uskuteční v neděli odpoledne v obecním sále U Kafků. Děti čeká zábavný program, rodiče se můžou těšit na večerní tancování a bohatou tombolu. Vstupné na karneval činí 50 korun, na taneční zábavu 120 korun. Podrobnosti zde.

Výstava Igráčků

Z plastových figurek pojmenovaných Igráček se stal takřka fenomén. Dobrovické muzeum mu zasvětilo výstavu. V ní si u historických hraček přijdou na své dospělí, děti si zase mohou pohrát ve zdejší malé herně a podívat se na nejnovější modely. Součástí výstavy jsou i unikátní Igráčci v podobě cukrovarníků. Více informací zde.

Jihočeský kraj

Dětský karneval

Pokud se vaše ratolesti rády převlékají do různých masek a milují karnevaly, neměly by chybět na akci v Cafe Cinema Baru v Suchdolu nad Lužnicí, která se uskuteční v neděli odpoledne. Zavítá sem Pepa Max a přiveze s sebou zábavný program. Další informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Ledové sochy

Přijďte se s dětmi pokochat nad ledovým královstvím, které v pátek a v sobotu najdete na náměstí Republiky v Plzni. Můžete zde obdivovat ledové sochy, které budou představovat celou pohádkovou říši. Těšit se můžete i na doprovodný program a dospělí jistě ocení ledový bar. Podrobnosti zde.

Karlovarský kraj

Herní odpoledne

Ponořte se na tři hodiny do světa herních příběhů. Navštivte s dětmi v sobotu odpoledne Městskou knihovnu Loket, kde bude připraveno herní odpoledne. Tentokrát si zde můžete zadarmo vyzkoušet jednoduchou karetní hru dixit, která je vhodná pro děti od pěti let a kterou může hrát tři až šest hráčů. Více informací zde.

Ústecký kraj

Maškarní karneval

Zamiřte se svými potomky v pátek vpodvečer do kulturního domu Říp v Roudnici nad Labem. Čeká je tu dětská diskotéka se soutěžemi, vyhlášením nejlepšího tanečníka a tanečnice karnevalu a také oceněním nejoriginálnějších kostýmů. Vstupné činí dvacet korun. Další informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Krasobruslařská soutěž

Čtyřicátý ročník historicky nejstarší krasobruslařské soutěže v Liberci s názvem Ještědská brusle se koná tuto sobotu ve zdejší Home Credit Areně. Přijďte se podívat na vrcholné kousky nadějí krasobruslařského sportu – budou zde zastoupeni jak mladší nováčci a nejmladší žačky, tak i dospělí účastníci. Podrobnosti zde.

Královéhradecký kraj

Závody rohaček

Přijďte si zazávodit na historických saních rohačkách. Třetí ročník závodu začíná v neděli ráno v Malé Úpě v Krkonoších. Soutěžit budou dvoučlenné týmy na rohačkách, závod bude doplněn o speciální disciplíny spojené s historií obce a jejími prvními osadníky. Historické kostýmy jsou vítané – nejoriginálněji oblečený pár získá cenu. Více informací zde.

Pardubický kraj

Masopust ve skanzenu

V prostředí muzea v přírodě na Veselém Kopci nedaleko Hlinska si v sobotu můžete s dětmi užít masopust. Tradiční obchůzku tentokrát předvedou obyvatelé Studnice, u každé roubenky zatancují obřadní kolečko. Zblízka se potkáte s kominíky, kramáři i laufrou. Ve zdejší hospodě bude připravena staročeská zabijačka. Další informace zde.

Vysočina

Dětský karneval

Spolek ADIVADLO pořádá v neděli odpoledne ve velkém sále kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě velký dětský karneval. Každá maska obdrží u vstupu dárek, pro děti budou nachystány hry, soutěže, diskotéka či fotokoutek. Vstupné pro děti činí 40 korun, pro dospělé 60 korun.

Jihomoravský kraj

Vesmírný karneval

Na netradiční karneval zve Hvězdárna a planetárium Brno. Kromě hudby a reje masek budou v sobotu odpoledne pro děti připraveny různé disciplíny, třeba vesmírná chůze nebo vysávání černé díry. Čeká je také tombola s bláznivými cenami a soutěž o nejlepší masku. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Balónková show

Zábavné nedělní odpoledne s opičkou Olinkou v olomouckém obchodním centru Olympia tentokrát nese téma Balónky a vločky, pejskové a kočky. Malí návštěvníci si zahrají hru „Znáte pohádku o pejskovi a kočičce?“ a složí si tyto postavy z papíru. Čeká je i balónková show, kterou povede veselý klaun Luboš Kačíc. Další informace zde.

Zlínský kraj

Karneval s kouzelníkem

Tradiční dětský karneval se koná v neděli odpoledne ve společenském domě Sušil v Bystřici pod Hostýnem nedaleko Kroměříže. Pro děti bude hrát DJ Blond, těšit se mohou také na vystoupení kouzelníka, soutěže, bohatou tombolu nebo malování na obličej. Výtěžek z akce půjde na charitativní účely. Podrobnosti zde.

Moravskoslezský kraj

Vzdělávací hra

Za Chotěbuzským člověkem – tak zní název vzdělávací hry, které se děti mohou zúčastnit v neděli v archeoparku Chotěbuz nedaleko Karviné. Budou pátrat po stopách člověka, který v dávné minulosti žil na zdejším hradišti. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám