Hlavní obsah

Nejlepší vánoční atmosféra v Evropě? V Praze ani ve Vídni ji nenajdete

Novinky, mšv

O oblíbenosti Chorvatska u Čechů netřeba dlouze diskutovat. Hlavní město Záhřeb se ale už potřetí stal nejlepší vánoční destinací v Evropě. Hlasování proběhlo na portálu European Best Destination, zúčastnilo se ho přes 200 000 lidí ze 131 zemí. Chorvatská metropole obhájila prvenství v konkurenci 20 měst, mezi nimiž byla i Praha. Ta skončila na 12. místě.

Foto: Profimedia.cz

Advent v Záhřebu láká čím dál víc návštěvníků.

Článek

Lichotivý titul Záhřebu jako nejlepší evropské vánoční destinace potvrzuje také vysoká míra nárůstu v příjezdech a přenocování. Za prvních devět dní adventního období bylo zaznamenáno 37 685 příjezdu hostů, což je oproti loňsku 28procentní nárůst. Bylo uskutečněno 68 480 přenocování, z toho tvořili 20 158 domácí hosté.

Záhřeb se stal vánočním městem relativně nedávno, první adventní trhy ve větším rozsahu se zde konaly teprve v roce 2010. Více si o nich můžete přečíst v loňské reportáži zde.

Praha je romantická

Na dalších příčkách se umístil francouzský Colmar a třetí skončila Vídeň, jež je před svátky častým cílem Čechů společně s Drážďanami, které ve výběru obsadily až 16. místo. Na 12. příčce je předčila Praha, kde portál vyzdvihuje vánoční atmosféru na pozadí historických kulis Staroměstské radnice a dalších památek. Česká metropole je také jedním z nejromantičtějších měst v Evropě, což jí přidává body.

European Best Destination je evropské sdružení sídlící v Bruselu, jehož cílem je propagovat kulturu a cestovní ruch v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám