Hlavní obsah

Na obyvatele indického Dillí dopadají spršky exkrementů z letadel

Novinky, mšv

Pro jednu z částí indického Dillí by měla fungovat zvláštní předpověď počasí - zataženo s možností přeháněk exkrementů. Zdánlivě úsměvná situace ovšem obyvatelům žijícím nedaleko letiště příliš vtipná nepřipadá. Podle nich do jejich čtvrti totiž pravidelně padají fekálie, které ze vzduchu vypouštějí letadla. Speciální komise se nyní rozhodla vyšetřit původ tohoto nevšedního jevu, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Postižená čtvrť leží hned u letiště a nejedná se o první případ, kdy se na rezidenty snesla sprška exkrementů. Soudní tribunál přitom loni, kdy obyvatelé hlásili stejný problém, rozhodl, že pokud letadlo jakékoli společnosti vypustí za letu fekálie, dostane pokutu ve výši 50 000 rupií, tedy necelých 17 000 korun. [celá zpráva]

Výhružka, zdá se, nezabrala a obyvatelé nahlásili stejný případ i letos. Indická vládní organizace The National Green Tribunal, která se zabývá životním prostředím, vyčlenila speciální komisi, která bude neobvyklý incident vyšetřovat. V ní budou i členové Úřadu civilního letectví, Centrálního institutu pro výzkum letectví a Centrální organizace pro kontrolu znečištění.

Tato komise bude vyšetřovat, zda jsou exkrementy nalezené v okolí letiště a ve čtvrti lidské, nebo ptačí. Odebrané vzorky bude testovat, ale také prošetří, zda některá letadla nevyprázdnila speciální tanky na „lidský odpad“ již před přistáním.

Po spláchnutí toalety v letadle se totiž fekálie skladují ve velkém 700litrovém tanku, který se vyprazdňuje po přistání. Je zde také vnější západka, která by měla zabránit tomu, aby pilot tank omylem nevyprázdnil již ve vzduchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám