Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zažijte pochod čertů, vyrobte si animovaný film

Novinky, kčt

Pokud se vaši děti rády bojí, můžete s nimi vyrazit do jihomoravských Židlochovic, kde se koná pochod více než stovky rakouských čertů. Krátký animovaný film si rodiče se svými potomky můžou vyrobit na workshopu ve zlínském Filmovém uzlu. Předvánoční atmosféra na vás dýchne v Českém Brodě na Andělském zvonění nebo na olomouckých trzích.

Foto: Profimedia.cz

Rakouští čerti vás nenechají v klidu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výstava exotických zvířat

Přijďte se podívat se svými ratolestmi na terarijní zvířata a exotické ptactvo! V První jazykové základní škole blízko stanice metra Pankrác se v sobotu dopoledne koná Terrabazar, kde si želvy, chameleony či různé papoušky můžete i zakoupit. K dispozici bude i vybavení voliér a terárií. Více informací zde.

Adventní tvoření

Vyrazte do pražské Botanické zahrady v Troji. Připravit se na blížící se Vánoce můžete s dětmi v sobotu na adventním tvoření, kde si můžete vyrobit vánoční věnce lepené z pecky a různých plodů, svícny s chvojím nebo třeba novoroční přání s lisovanými květy. Podrobnosti naleznete zde.

Výlov rybníka

Na sobotní tradiční výlov rybníka zve hotel Chateau St. Havel v Krči. Adventní atmosféru návštěvníkům zajistí vánoční jarmark i stromek, který bude rozsvícen v 16 hodin. Pro děti bude nachystaná tvořivá dílna.

Středočeský kraj

Vánoční dílny

Již devátý ročník Andělského zvonění, adventního jarmarku spojeného s kreativními dílnami, se koná v sobotu v budově českobrodského gymnázia. Těšit se můžete na zdobení perníčků, malování na sklo, porcelán a textil nebo na korálkovou dílnu. Divadelní soubor Očka pro děti chystá představení s názvem Klárčina cesta k Nebesáři. Více informací zde.

Advent na zámku

Poslední listopadový víkend zasvětí zámek v Nelahozevsi blížícímu se adventu. Na zdejším jarmarku najdete vánoční ozdoby, cukroví i dárky pro vaše blízké. Na nádvoří vystoupí kejklíř Pupa a zaznějí koledy. V sobotu a neděli můžou nejmenší zhlédnout pohádky, třeba O Kočičce a Pejskovi nebo O Červené Karkulce. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

Festival hraček

V neděli bude Střelnice v Táboře po celý den hostit festival stylových hraček zvaný Hračkárna. Na jarmarku si můžete zakoupit nejen zmíněné hračky, ale i doplňky a školní pomůcky. Doprovodný program nabízí divadelní představení pro děti, tvořivé dílny i herní koutky. Další informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Rekonstrukce bitvy

Generál Mansfeld znovu dobude Plzeň. Mušketýři si v sobotu odpoledne připomenou výročí bitvy z roku 1618, kdy začala třicetiletá válka. Zahájení proběhne v části hradeb Proluce v Křižíkových sadech, pak následují ukázky dobových tanců a hudby. Vpodvečer bude město dobyto podruhé.

Karlovarský kraj

Výstava vláčků

Zajeďte si tuto sobotu do Sokolova. Milovníky malých vláčků jistě potěší předvánoční výstava modelů železnice spojená s jízdami na klubovém kolejišti ve zdejším Domově dětí a mládeže. Další informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Floristická show a dílna

Přední česká floristka Jarmila Pejpalová připravuje v teplickém zahradnictví Dvořák a syn na tento víkend květinovou show, na níž návštěvníkům předvede nejnovější trendy adventních vazeb i triky, jak si vyzdobit domov ve svátečním duchu. Na souběžně probíhající adventní dílně si můžete naaranžovat vlastní adventní věnec. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Festival divadla a hudby

Příznivci hudby a divadla by si neměli nechat ujít sobotní festival Šmelc, který se koná v jabloneckém Eurocentru. Dopoledne můžou děti zhlédnout pásmo filmů Jiřího Trnky, odpoledne zase nejrůznější inscenace nebo ukázky scénického tance. Večer zahraje jazzová kapela Aurora JaSBand. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Kateřinský jarmark

Na tradiční podzimní jarmark můžete zajet do Třebechovic pod Orebem. V sobotu zde na vás čekají pouťové atrakce a prodejní stánky s velkým výběrem zboží a bohatým občerstvením. Další informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Kurz uzlování

K čemu a jak se vyráběly provazy a potřebujeme je vůbec v moderní době? Nejen na tyto otázky vám odpoví seminář provaznictví a uzlování, jenž se uskuteční v sobotu odpoledne v Regionálním muzeu ve Vysokém Mýtě. Ti nejšikovnější si můžou zkusit i roztočit laso kolem těla, nad zemí nebo nad hlavou. Podrobnosti najdete zde.

Vysočina

Lidové písně a tance

Sobotní odpoledne si můžete zpestřit zhlédnutím folklorního pořadu v kulturním domě ve Velké Bíteši. Uslyšíte lidové písně a uvidíte tance, hry a zvyky z Podhorácka i Horácka. Účinkují Národopisný soubor Bítešan, Bítešánek a Sluníčko z Velké Bíteše. Další informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Pochod čertů

Chcete postrašit své potomky? V tom případě byste neměli chybět v sobotu odpoledne v Židlochovicích, kde se koná pochod více než stovky rakouských čertů. Po celý den zde bude probíhat jarmark, kde můžete zakoupit různé výrobky a ochutnat punč či jiné dobroty. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Ledové kluziště

Přijďte si zadarmo zabruslit na veřejné kluziště na Dolním náměstí v Olomouci. Sousední Horní náměstí zaplní vánoční trhy, kde se v pátek a sobotu koná víkend rakouské gastronomie. V sobotu vpodvečer zde vystoupí Leona Machálková, v neděli odpoledne zahraje Jan Spálený s kapelou. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Workshop animace

Vytvořte si s dětmi krátký animovaný snímek. Možnost máte po celý víkend na workshopech ve zlínském Filmovém uzlu, kde vás lektoři seznámí se základy animace a vy si vyrobíte vlastní scénu a postavy. K dispozici bude spousta různých materiálů a fantazii se meze nekladou. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Setkání fanoušků Star Wars

Příznivci sci-fi, fantasy, hororu a her by neměli chybět o víkendu v Kopřivnici na patnáctém ročníku Koprconu. Návštěvníci se dočkají třeba komentovaných projekcí Star Treku, interaktivního muzea videoher nebo simulátoru můstku vesmírné lodi. Podrobnosti naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám