Hlavní obsah

Singapur je nejvřelejším městem k turistům. Nahrává mu angličtina i šťastní obyvatelé

Novinky, mšv

Kde se turisté cítí nejvíce vítáni? Podle nového hodnocení portálu TravelBird je nejvřelejším městem na planetě Singapur. Ačkoli zde platí nejrůznější a pro mnohé bizarní zákazy - třeba žvýkání žvýkaček na veřejnosti - je bezpečný, má ultramoderní letiště a obyvatelé jsou více než ochotní turistů pomoct, píše britský Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Singapur je znám i pro svou futuristickou architekturu.

Článek

Server TravelBird v hodnocení analyzoval 500 největších turistických destinací podle Světové turistické organizace, a zahrnul faktory, které mohou ovlivnit, jak moc vítaní se návštěvníci na daném místě cítí. Byly jimi například „vstupní brána“ neboli letiště a podobně, úroveň štěstí samotných obyvatel, bezpečnost, ochota, ale také možnost domluvit se bez problémů anglicky. Průzkumu se zúčastnilo na 15 000 novinářů, píšících o cestování.

Hodnocení Singapuru by pak nikoho nemělo překvapit. „Je to opravdu jedno z nejvřelejších měst světa a pocítíte to už při příjezdu na letiště Changi, kde bezpečnostní prohlídky a kontroly totožnosti zaberou velmi krátkou dobu,“ tvrdí obyvatelka městského státu a jedna z expertek na cestování listu Telegraph Evelyn Chenová. Letiště Changi, které má například střešní bazén nebo dvě bezplatná nonstop kina, bylo pětkrát za sebou zvoleno nejlepším letištěm na světě.

Chenová dodává, že doprava v Singapuru obecně funguje velmi hladce a lidé jsou vždy ochotní zahraničním návštěvníkům s něčím pomoci nebo poradit. „Hodně pomáhá, že angličtina je naším hlavním úředním jazykem, díky čemuž je komunikace mnohem snazší,“ řekla Chenová pro Telegraph.

Praha v první padesátce

Mezi dalšími vřelými městy, která turisty vítají s otevřenou náručí, jsou Stockholm, Helsinky, San Francisco, Lisabon, Oslo či floridské Orlando. Praha skončila na 48. místě, o jednu příčku předběhla Los Angeles a vedla si také lépe než třeba Amsterdam nebo Sydney.

Naopak podstatně hůře si vedou metropole, ve kterých tento rok panují protituristické nálady, a to Barcelona a Benátky. Ty se umístily na 77. a 78. místě v žebříčku. Špatně si vedly také třeba Moskva, Bukurešť, Káhira či Nairobi. Na posledním stém místě skončila Budapešť.

Města, kde se turisté cítí nejvíce vítaní
1. Singapur, Singapur
2. Stockholm, Švédsko
3. Helsinky, Finsko
4. San Francisco, USA
5. Rotterdam, Nizozemsko
6. Lisabon, Portugalsko
7. Tokio, Japonsko
8. Oslo, Norsko
9. Curych, Švýcarsko
10. Orlando, USA
Zdroj: TravelBird

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám