Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte na oslavy Halloweenu, prohlédněte si mašinky

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čtvrtek připadají Dušičky, kterým předchází anglosaský svátek Halloween. Předvečeru Všech svatých se věnuje řada víkendových akcí po celé republice, třeba v ostravské zoo nebo v pražském letohrádku Hvězda. V Pečkách nedaleko Kolína na nejmenší čeká výstava modelů mašinek a železnice.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu se koná spousta akcí spojených s Halloweenem.

Článek
Praha

Dušičky pro děti

V sobotu odpoledne se v letohrádku Hvězda uskuteční akce Duše a dušičky aneb Halloween ve Hvězdě. (Nejen) děti mohou přijít v masce a zúčastnit se halloweenského workshopu, zábavných soutěží a her o zajímavé ceny. Vpodvečer pro ně bude připravena strašidelná stezka. Podrobnosti zde.

Hra s pražskými věžemi

Neseďte v neděli doma a zúčastněte se hry, při které blíže poznáte známé i méně známé věže v metropoli. Na startu dostanete herní plán, úkoly a průkaz opravňující ke vstupu do objektů. Vystoupat můžete třeba na Novoměstskou radnici, Jindřišskou věž či na vyhlídkovou terasu Národního divadla. Na ty nejlepší čeká v cíli odměna v podobě zlaté kostičky. Více zde.

Středočeský kraj

Cesta kolem světa za 80 minut

V zámeckém parku v Roztokách u Prahy si v sobotu odpoledne můžete s dětmi projít dva kilometry dlouhou trasu, na které se potkáte s postavami z celého světa. Na menší čekají úkoly, ti starší se pokusí uhádnout, jakou zemi herci představují. V cíli dostane každý zúčastněný dárky. Podrobnosti najdete zde.

Výstava mašinek

Po celý víkend bude v Pečkách vystavovat Spolek železničních modelářů svých deset modelových kolejišť a stovky malých mašinek. Na výstavě se představí i muzeum modelové železnice od šedesátých let, vystavené modely i doplňky k nim si budete moci zakoupit. K dispozici budou také dětské hrací zóny a občerstvení. Více zde.

Jihočeský kraj

Strašidla v zoo

Přijďte v sobotu odpoledne ve strašidelných kostýmech a s lampiónem do zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou. Potkáte tu čarodějnice, strašidla a spoustu dalších postav. Na nádvoří zdejšího zámku se ratolesti vyřádí na skákacím hradu nebo ve výtvarných dílničkách. Na závěr návštěvníky čeká lampiónový průvod zoologickou zahradou. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Filmový festival pro děti a mládež

Desátý ročník Juniorfestu, který v Plzni, Domažlicích a dalších městech v kraji nabízí projekce snímků pro děti a mládež, začíná tento pátek. Kromě zhlédnutí filmů můžete v neděli v plzeňském DEPO2015 oslavit kulaté narozeniny festivalu, kde na vás čekají workshopy, autogramiády, soutěže a na závěr ohňostroj. Více zde.

Karlovarský kraj

Youtuberská show

Hvězdy české youtuberské scény můžete potkat v sobotu odpoledne v Karlových Varech. Velká show YouTour bude zahrnovat focení se známými vlogery či soutěže o zajímavé ceny. K zakoupení za výhodnou cenu bude knížka Já, JůTuber, JJ časák nebo plakáty účinkujících, které si můžete nechat podepsat při autogramiádě. Podrobnosti zde.

Ústecký kraj

Halloweenská zoo

Sobotní odpoledne bude v děčínské zoo patřit strašidlům. Na tradiční akci si můžete vyzkoušet vydlabávání dýní, vyjít na stezku s úkoly na motivy pohádky Ať žijí duchové, zúčastnit se soutěže o nejhezčí dýňové strašidlo nebo lampiónového průvodu zakončeným ohňovou show. Další informace najdete zde.

Liberecký kraj

Strašidla na zámku

Kdo se rád bojí, měl by v sobotu odpoledne vyrazit na zámek Horní Libchava. Těšit se můžete na strašidelné prohlídky zámku s Bílou paní, pohádku Jak paní sousedka strašila strašidla, prohlídky zámeckého sklepení a doprovodný program, mimo jiné malování na obličej nebo výrobu papírových masek. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Noční prohlídka věže

Vystoupat na 72metrovou dominantu Hradce Králové můžete v sobotu večer, kdy bude připravena mimořádná noční prohlídka. Ochoz renesanční Bílé věže skýtá pohled nejen na samotné město, ale i na vzdálené vrcholky Krkonoš a Orlických hor. Podívat se na ně můžete i skrze dalekohled, který je zde za poplatek k dispozici. Další informace zde.

Pardubický kraj

Pohádkový zámek

Se strašidly z pohádek a lesů se setkáte v sobotu odpoledne na zámku v Cholticích. Uvidíte Lesní žínky, Prašivky, Pavoučnice, Pána lesů, Ježibabu, loupežníky, ale také například Sněhurku s trpaslíky. Čekat na vás budou i šermíři s ohni nebo strašidelný kolotoč a střelnice. Více podrobností najdete zde.

Vysočina

Dýně malé i velké

Na statku u Pipků v Nové Vsi u Leštiny končí v neděli akce Dýňový svět. Po celém zdejším dvoře najdete stovky dýní rozličných velikostí, na blízké louce jsou navíc poskládány do pyramid, ornamentů i bludišť. Nejmenší se můžou vyřádit na hřišti ze slámy nebo v kukuřičném a slunečnicovém bludišti. Podrobnosti zde.

Jihomoravský kraj

Betlémy a vánoční stromečky

Vánoční inspiraci dostanete na výstavě na zámku Slavkov u Brna, kde si budete moci prohlédnout vánoční stromky vyzdobené dětmi a studenty slavkovských škol. Ty doplní přehlídka betlémů ze sbírky Bohumila Duška. Výstava bude otevřena již od tohoto čtvrtka. Další informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Netopýři z jeskyní

V Javoříčských jeskyních se v sobotu uskuteční dvě tematicky zaměřené prohlídky s názvem Uspávání netopýrů. Klasická prohlídka s průvodcem bude tentokrát doplněna výkladem zoologa, který návštěvníkům prozradí, jak probíhá výzkum těchto létajících savců a další zajímavosti o nich. Podrobnosti najdete zde.

Zlínský kraj

Košt marmelád

Oslaďte si sobotu na koštu marmelád v Záhlinicích u Hulína. Ochutnat můžete množství domácích marmelád nejrůznějších příchutí, třeba na domácích palačinkách. Do akce se můžete zapojit také aktivně a své kreativní kulinářské umění předvést ostatním. Akce je spojena s tradičním Dnem řemesel. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Halloween v zoo

Přijďte v sobotu do ostravské zoologické zahrady na oslavy svátku Halloweenu. Zájemci mohou přijít v tematických kostýmech a maskách, zúčastnit se vydlabávání dýní a v podvečer se projít areálem v lampiónovém průvodu, který bude ukončen na symbolickém hřbitově vyhubených zvířat. Podrobnosti naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám