Hlavní obsah

Obří čínský vodopád je turistickým magnetem

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihozápadní čínská provincie Kuej-čou se stala vyhledávaným místem turistů, kteří sem přijíždějí ocenit úchvatné přírodní scenérie. Oblast se pyšní zejména největším čínským vodopádem s názvem Chuang-kuo-šu. Návštěvníci však ocení také příjemné teploty, díky kterým si zde odpočinou od horkých dnů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší čínský vodopád Chuang-kuo-šu navštívilo jen za červenec 1,88 miliónu turistůVideo: Reuters

 
Článek

Podle informací úřadů navštívilo největší čínský vodopád Chuang-kuo-šu v rozmezí 1. až 19. července 1,88 miliónu turistů. Meziroční nárůst tak činí bezmála 30 procent. Celkový výnos z turistické atrakce se vyšplhal na 1,36 miliardy čínských jüanů (asi 4,5 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 33 procent.

S ohledem na skutečnost, že se vodopád nachází ve výšce asi 900 metrů nad mořem, je zde průměrná teplota kolem šestnácti stupňů Celsia. V parných dnech ji návštěvníci jenom uvítají.

„Děti teď mají prázdniny, tak jsme si s dcerou udělaly výlet. Z Kantonu sem vede vysokorychlostní železnice, což je pro nás velmi pohodlné. Vodopád je krásný a obrovský," řekla jedna z návštěvnic.

Není tu jen vodopád

Vodopád však není jediným lákadlem. Čínští i zahraniční turisté zde vyhledávají také místo zvané Maling River Canyon Scenic Area, kde si vychutnávají pohled na úchvatnou krajinu v kaňonu.

Nejrušnější období zde započalo v červenci, a ještě nějakou dobu bude trvat. „Nejvyšší stupeň návštěvnosti potrvá do října," řekla místní průvodkyně Šu Pang-je agentuře Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám