Hlavní obsah

Slavná pláž v LA je Mekkou sportovců, cvičit na ni chodíval i Schwarzenegger

Novinky, mšv

K americkému Los Angeles neodmyslitelně patří pláže. Jednou z nejznámějších je Venice Beach, která se nachází ve stejnojmenné rezidenční čtvrti a patří i k těm nejpopulárnějším. Její součástí je i takzvaná Muscle Beach, která byla ve 20. století jedním z rodišť narůstajícího trendu fitness. Cvičit sem chodíval i někdejší kalifornský guvernér, herec a kulturista Arnold Schwarzenegger.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na slavnou Venice Beach v Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

Nevšední pohled na jedno ze známých míst města andělů si můžete užít skrze video, které pomocí dronu pořídil filmař Robert McIntosh. Počátky Muscle Beach se datují k roku 1934, ale původně tato Mekka sportovců stála o něco dále, zhruba tři kilometry od současného místa, na pláži Santa Monica Beach. Ta je známá především svým dlouhým pobřežním molem a ruským kolem v pozadí.

Muscle Beach si brzy vybudovala pověst prominentního místa pro profesionální kulturisty, ačkoli sem předtím chodili cvičit hlavně nadšenci a amatéři. V roce 1950 se nicméně pláž s mnoha posilovacími stroji a náčiním uzavřela a byla přesunuta na Venice Beach, kde stojí dodnes. Chodíval sem cvičit rovněž Arnold Schwarzenegger, ale i další známé osobnosti světové kulturistiky.

I v současnosti přitahuje pláž mnoho sportovních nadšenců. Především časně ráno za rozbřesku panuje na pláži neopakovatelná atmosféra. Je zde liduprázdno, vítr od moře příjemně fouká a cvičení za východu slunce, navíc pod širým nebem, má své kouzlo. Kromě losangeleských obyvatel ale na Muscle Beach míří i turisté. Za 10 dolarů na den, zhruba 230 korun, si mohou z LA odvézt nevšední cestovatelský zážitek.

Reklama

Výběr článků

Načítám