Hlavní obsah

Američanka procestovala všechny země světa. Stačil jí na to rok a půl

Novinky, mšv

Sedmadvacetiletá Američanka Cassandra de Pecolová dokončila začátkem února svou velkolepou pouť. Jako vůbec první ženě na světě se jí podařilo procestovat všechny suverénní státy na světě. Potřebovala na to navíc poměrně málo času, jen něco málo přes rok a půl. Svůj výlet napříč planetou započala v červenci 2015 na tichomořském souostroví Palau.

Foto: Expedition 196

De Pecolová je první žena, která procestovala všechny státy světa.

Článek

Životní výlet začala žena plánovat na své 25. narozeniny, projekt dokumentovala pomocí blogu, který nazvala Expedition 196. „Už od školy jsem toužila navštívit všechny země světa, poznat jejich kulturu, zvyky i náboženství. Ve Spojených státech amerických máme štěstí, že se tu setkávají nejrůznější národnosti, které ze země dělají to, čím je dnes,“ uvedla rodačka z Washingtonu v Connecticutu.

Navštívit každou zemi byl podle Američanky životní úkol. Utratila za něj přes 198 000 dolarů, v přepočtu skoro pět miliónů korun. Při jejím putování jí ovšem finančně vypomáhali sponzoři, které její expedice zaujala. De Pecolová v průběhu svého putování natáčela film a vše dokumentovala na sociálních sítích Facebook či Instagram.

„V každé zemi strávím průměrně dva až pět dní,“ citoval Američanku na podzim 2016 portál Daily Mail. Na cestách se ovšem nevyhnula ani negativním zážitkům. Mimo nepříjemné čekání na letištích ji občas obtěžovali, což by se podle ní muži nestalo. „Někteří si mysleli, že se nechám rozhodit jen proto, že jsem žena, že se s někým budu bavit, přestože nechci. Já tuhle nerovnost ovšem netoleruji,“ dodává de Pecolová.

Zároveň by chtěla dodat odvahu mladým ženám – ale i mužům – aby se nebáli nejen cestovat, ale především dosahovat svých cílů a jít za hranici svých možností. De Pecolová se stala první ženou, která všechny země světa procestovala. Její pouť skončila 2. února, zabrala jí přesně 18 měsíců a 26 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám