Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zahřejte se na orientačním běhu nebo na kurzu bruslení

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když venku pořád panuje mráz, děti doma jen tak neposedí. Proto jsme vybrali program, který potěší nejen potomky, ale i jejich rodiče. Na orientační běh s přáteli a jejich ratolestmi se můžete vydat k hradu Červený Újezd, za odměnu si pak posedět v teple místní Krčmy. Na bruslích se děti mohou naučit díky vedení zkušených instruktorů. Celá rodina si pak může užít zimní historickou bitvu ve Skalici nad Svitavou.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi na kurz bruslení. Ilustrační foto

Článek
Praha

Star Wars víkend

V pražském OC Šestka proběhne víkend plný zábavy. Ve dnech 28. a 29. ledna si děti budou moci užít kupu legrace - k dispozici bude půjčovna kostýmů Star Wars, Lego koutek, soutěže, střílečky s pistolemi NERF a mnoho dalších atrakcí. Akci bude moderovat Tomáš Kraus a Soňa Votrubová. Všechny aktivity budou zdarma, za půjčení kostýmu se platí vratná záloha. Více informací zde.

Retro výstava

V sobotu 28. ledna celou rodinu zavede doprovodný program k výstavě Retro v Nové budově Národního muzea do 50. let. Malé i velké slečny se mohou nechat nalíčit zkušenou make-up artistkou, chlapcům bude stačit trocha pomády a kožená bunda, aby se z nich na chvíli stali šviháci z let dávno minulých. Vstupné v běžné ceně lístku do muzea. Více informací najdete zde.

Kurz bruslení

Děti od pěti do 12 let se mohou v neděli 29. ledna ve Sport aréně Auto Brejla naučit jezdit na bruslích, pomůžou jim k tomu králíci kouzelníka Pokustóna Bob a Bobek se zkušenými instruktory. Nezapomeňte si s sebou vzít brusle, helmu a rukavice. Více informací najdete zde.

Středočeský kraj

Orientační běh

Aktivní sobotu můžete s celou rodinou strávit na hradě Červený Újezd. Při okružním běhu na zhruba pět kilometrů vás čeká deset zastávek s jednoduchými úkoly. Počet účastníků ve skupině není omezen. Více informací najdete zde.

Turnaj v pexesu

V Zooparku Zelčín tuto sobotu proběhne turnaj v pexesu, při kterém vaši malí raubíři mohou soutěžit o zajímavé ceny. Akce začíná ve 13:00. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Leonardo da Vinci v Písku

Nevšední interaktivní výstava probíhá v prostorách písecké Galerie hrou. Inspirace pro exhibici pochází z děl geniálního Leonarda da Vinci. Děti se v interaktivní výstavě ponoří do říše vědecké práce a umění věhlasného renesančního tvůrce a také budou mít prostor si pohrát a tvořit. Více informací k výstavě najdete zde.

Plzeňský kraj

Zábavné odpoledne pod Radyní

Zasoutěžit si, poměřit síly a dovednosti se svými vrstevníky budou moci děti v Centru služeb pro turisty, které se nachází v místnosti pod hradem Radyně. Akce probíhá 28. ledna od 13:00 do 16:00 hodin, poplatek je symbolických 20 korun za jednu osobu. Více informací k akci najdete zde.

Karlovarský kraj

Výstava Kraslické dráhy

U příležitosti oslav 140. výročí existence Kraslické dráhy, která spojuje Sokolov a Kraslice, je v sále sokolského zámku výstava, která dokumentuje historii tohoto důležitého dopravního spoje. Tento víkend budete mít do neděle 29. ledna poslední šanci expozici navštívit. Více informací k výstavě najdete zde.

Ústecký kraj

Pipi Dlouhá punčocha

V Mostě budete moci tuto sobotu se svými ratolestmi vidět divadelní inscenaci Pipi Dlouhá punčocha podle knihy známé švédské autorky Astrid Lindgrenové. Pipi je malá holka, žije sama ve vile Vilekule a s kamarády Anikou a Tomym zažívá mnoho dobrodružství. Rezervovat si místa na představení můžete zde.

Liberecký kraj

Výstava loutek

České loutkářství je zapsáno v seznamu světového kulturního dědictví a právě na výstavě „Kašpárkovo pidluke padluke“ v Městské galerii MY v Jablonci nad Nisou budete moct vidět unikátní soukromou sbírku loutkových divadel. K výstavě najdete více informací zde.

Královéhradecký kraj

Hokej v Opočně

Vyzkoušet si hokej budou moci malé děti ve věku čtyř až osmi let v Opočně tuto sobotu 28. ledna. Na akci, kterou pořádá HC Opočno ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje, budou na malé sportovce čekat hodnotné dárky. Nezapomeňte si vzít své brusle, helmu a rukavice. Více informací k akci najdete zde.

Pardubický kraj

Adventure night

V sobotu 28. ledna se můžete těšit na unikátní zimní show v Dolní Moravě. Adventure night bude mít letos poprvé dokonce celodenní program se soutěžemi a hodnotnými cenami. Předvedou se vám instruktoři v jízdních formacích a freestyle exhibicích, vystoupí žongléři s ohněm, jejich kousky ještě umocní laserové a světelné efekty. Více informací najdete zde.

Vysočina

Pohádková vesnička

S dětmi si budete moci v sobotu od 14:00 užít také prohlídku Pohádkové vesničky ve Sněžném, kde na malé nezbedy budou čekat pohádkové bytosti, které jim ukážou, jak žijí a jak se jim daří. V programu je zahrnuta venkovní prohlídka prostor vesničky, soutěž o dobroty a veselé divadélko. Více informací o pohádkové vesničce najdete zde.

Jihomoravský kraj

Zimní bitva

Ve Skalici nad Svitavou vypukne v sobotu historická bitva o ztracené město. Akce proběhne v areálu Markland, v zimní bitevní ukázce uvidíte Rudou armádu, která se pokusí získat zpět od německé armády strategické město Feodosia. Více informací o akci najdete zde.

Olomoucký kraj

Výstava Krysáci

Svérázná loutková zvířátka budete moci s dětmi vidět na výstavě Krysáci v Muzeu Šumperk. Na akci si děti mohou užít atraktivní scény z oblíbeného animovaného večerníčku, které jim přiblíží život valašských krysáků Hodana, Huberta a pražského potkana Edy. K výstavě si dokonce můžete objednat i komentovanou prohlídku. Informace k výstavě Krysáků najdete zde.

Zlínský kraj

Příběhy svatebních šatů

Malé princezny a prince okouzlí velká výstava svatebních šatů a doplňků, u kterých s celou rodinou můžete pozorovat, jak se v průběhu 20. století měnila móda. Na tvorbě výstavy, která probíhá v Muzeu Kroměřížska, se podílely také kroměřížské obyvatelky, které exhibici zapůjčily své svatební šaty, fotografie i svatební oznámení. Informace o výstavě najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Královský Karneval

Za králem RádOslavem do Ostravy můžete vzít v sobotu 28. ledna všechny malé prince a princezny, aby si s vámi užili pořádný královský karneval. Pro chrabré rytíře a spanilé dámy budou připraveny nejrůznější hry, tombola a spousta zábavy. Lístky kupujte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám