Hlavní obsah

Rakouský kostel má vyhazovače selfie chtivých turistů

Nezvyklou posilu mezi svůj personál zařadil kostel v rakouské alpské vesnici Hallstatt. Najal totiž vyhazovače, jejichž úkolem je při pohřbech a svatbách zabránit ve vstupu turistům dychtícím pořídit si během soukromého obřadu selfie s pomocí fotoaparátu na tyči. Informoval o tom zpravodajský server The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do Hallstattu, který má zhruba 750 obyvatel, ročně přijede až 600 000 turistů. Například u asijských návštěvníků je tak populární, že v roce 2012 vznikla v čínské provincii Kuang-tung replika historického centra Hallstattu.

Foto: Profimedia.cz

Vesnice Hallstatt

Vesničané si ale stěžovali, že obřady v protestantském i katolickém kostele pravidelně ruší turisté, kteří si pořizují fotografie i během soukromých smutečních obřadů. Proto se nyní tyto služby budou konat jen za zamčenými kostelními dveřmi — anebo s vyhazovači, kteří se u vrat kostela postarají o to, aby se dovnitř nedostali turisté.

Při všech ostatních příležitostech jsou turisté vítáni a farní rada nechala vytisknout informační letáčky i v čínštině, kde turisty informuje o tom, co je, a co není vhodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám