Hlavní obsah

Na Slovensku chtějí vybudovat lyžařskou halu, podobnou má Dubaj

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halu, kde se dá lyžovat i v létě, chtějí do roku 2020 vybudovat ve slovenském turistickém středisku Donovaly. To se nachází na rozhraní národních parků Nízké Tatry a Velká Fatra, zhruba 25 kilometrů od Bánské Bystrice. Podobná hala už existuje například v Dubaji. V rámci střední Evropy by se však jednalo o unikátní projekt. Lyžařská hala by proto měla přilákat nejen Slováky, ale také Čechy, Poláky a Maďary.

Foto: Profimedia.cz

Hala vyroste ve středisku Donovaly.

Článek

Investor počítá s roční návštěvností rezortu až 200 000 lidí. V lyžařské hale budou tři sjezdovky pro lyžaře a snowboardisty a dvě menší sjezdovky pro děti. Lyžařům bude k dispozici šestimístná sedačková lanovka a klasický lyžařský vlek

Server cestovanie.sk uvedl, že halu chce vybudovat podnikatel Maroš Bezděka společně s nizozemskou společností SnowWorld N.V. Investice si vyžádá náklady ve výši 40 miliónů eur (přes miliardu korun).

Součástí rekreačního rezortu by mělo být pět sjezdovek, hokejová hala, wellness, fitness a ubytovací kapacity. Dvouhodinový lyžařský lístek by měl stát 11 eur (téměř 300 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám