Hlavní obsah

ČSA zavádějí od letní sezóny nové destinace, létat budou i na Island

Novinky, mšv

Od letní sezóny mají České aerolinie v plánu zavést čtyři nové destinace. Přímé lety z Prahy půjde uskutečnit do Verony, Lisabonu či islandského Keflavíku a dánského Aarhusu. Od 1. prosince představuje společnost také nové produktové balíčky, nejlevnější letenky mají konkurovat nabídkám nízkonákladových aerolinek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na Island se bude létat dvakrát týdně, do zbylých nově představených destinací celkem čtyřikrát. Celkově bude dopravce operovat v 50 destinacích v 25 zemích. Na některých linkách, jako například do Birminghamu, Bejrútu či Pisy, se počet letů navýší.

Do boje s nízkonákladovými aerolinkami

Odpovědí na nízkonákladové aerolinie má být zavedení nových cenových balíčků, které nahradí ty stávající. Zejména s takzvaným balíčkem Lite, který představuje ty vůbec nejlevnější letenky, chtějí ČSA zaujmout přední pozice v cenových vyhledávačích a srovnávačích levných letenek.

Oproti předešlým balíčkům, které byly dostupné pouze na několika konkrétních linkách, má být balíček Lite dostupný na všech krátkých linkách, jde u něj ale pouze o dopravu z bodu A do bodu B s maximálně osmikilovým příručním zavazadlem.

Dalšími balíčky dostupnými v ekonomické třídě budou Plus a Flex, které mimo jiného nabídnou výběr sedadla s předstihem, Flex poté nabídne také prioritní přístup k přepážkám na odbavení nebo přepravu jednoho kusu sportovního vybavení. Rozdíl mezi Lite a Plus bude 20 eur (zhruba 540 korun) za úsek, mezi Plus a Flex 40 eur (zhruba 1080 korun).

Kromě toho zvyšují ČSA od 1. prosince také limity všech zapsaných zavazadel v ekonomické třídě ze stávajících 15 kilogramů na 23. A to na všech linkách, které dopravce provozuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám