Hlavní obsah

Luxusní hotel láká na přespání v nedotčené džungli

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývají to zejména netradiční zážitky, za které si cestovatelé rádi připlatí. V luxusním hotelu, který se nachází přímo v srdci tanzanské přírodní rezervace Ngorongoro, se ale peněženka opravdu prohne a zaúpí. Jedna noc totiž vyjde na necelých 22 000 korun. Nutno však uznat, že ty výhledy při probouzení jsou k nezaplacení.

Foto: Profimedia.cz

Hotel se nachází přímo v srdci rezervace Ngorongoro.

Článek

Takzvané dómy jsou navrhnuté tak, aby vypadaly jako tradiční obydlí afrického kmene Masajů, pro který je domovem právě Tanzanie a také část Keni. Tedy minimálně tvarem, jelikož uvnitř hosté naleznou královské postele nebo velké koupelny.

Plusem ovšem je, že díky umístění jsou dómy napájeny zejména solární energií, takže zanechávají pouze malou ekologickou stopu.

Foto: Profimedia.cz

Dómy jsou inspirovány tradičním masajským obydlím.

„Struktura těchto budov je navíc vyrobena z recyklovatelného materiálu. Tvarem jsme se nechali inspirovat u tradičního masajského obydlí, kruhových vesnic zvaných Boma, které do krajiny šetrně zapadají,“ vysvětluje vedení hotelu.

Dodává, že prioritou bylo také vytvořit pro hosty pohodlí. Nelze popřít, že výhledy, které se z teras jednotlivých pokojů naskýtají, jsou kouzelné.

Foto: Profimedia.cz

Terasa nabízí výhled přímo do džungle.

Rezervace Ngorongoro se rozprostírá mezi stěnami prastarého vyhaslého vulkánu a nachází se v ní největší koncentrace volně žijících afrických zvířat. Od roku 1979 náleží k přírodnímu dědictví UNESCO, před šesti lety se zápis rozšířil také na kulturní dědictví. Jedná se navíc o největší neporušený kráter na světě, kterému se odborně říká kaldera.

Reklama

Výběr článků

Načítám