Hlavní obsah

Nad fotbalovým stadiónem vyrostla nejvyšší houpačka světa

Novinky, mšv

Adrenalinoví nadšenci mají nové místo, kam vyrazit. Tentokrát na nejvyšší houpačku světa. Ta je zavěšena na klenuté střeše fotbalového stadiónu v jihoafrickém městě Durban a zájemci musí nejprve vystoupat do 88 metrů, odkud se, samozřejmě zajištění, zhoupnou nad hřiště. Křičení je povoleno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejvyšší houpačka světa visí ze střechy fotbalového stadiónu v DurbanuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Houpačku stihl už zaregistrovat i výbor Guinnessovy knihy rekordů a připsal jí rekord nejvyšší na světě. Ve skutečnosti se ale o klasické houpačce mluvit nedá, návštěvníci jsou připevněni na laně, které se používá pro bungee jumping. Při pádu odvážlivci klesnou o celých 60 metrů, a ačkoli to nemusí být na první pohled zřejmé, rychlost se dostane až na 144 kilometrů v hodině.

Prvních 10 vteřin jsem měla pocit, že nejsem s ničím propojená
Colleen Kellyová

Zhoupnout se na laně si vyzkoušela také dvaadvacetiletá Colleen Kellyová, podle ní se jednalo o jeden z vůbec nejlepších adrenalinových zážitků v jejím životě. „Nejdřív musíte vylézt schody až nahoru a po strmém žebříku slézt na „nástupní“ plošinu. Pak vás uvážou na lano a počítají do tří, abyste se odvážili zhoupnout,“ tvrdí dívka.

Dodává, že poté přijde pád do prázdna. „Prvních 10 vteřin jsem měla pocit, že nejsem s ničím propojená a jsem absolutně volná,“ řekla. Nakonec si celou situaci začala postupně uvědomovat a rozhodně by si ráda celý zážitek zopakovala.

Houpačka se nachází na fotbalovém stadiónu Mabhida, který byl vybudován u příležitosti pořádání světového poháru FIFA v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám