Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Navrhněte si vlastního Igráčka, ztraťte se v bludišti

Novinky, and

I sychravý říjnový víkend může být plný legrace. Vezměte děti do Národního muzea v Praze a navrhněte si spolu vlastního Igráčka. Zaručenou zábavou bude i nalezení správného východu ze zrcadlového bludiště v Kroměříži. A pokud mají vaše děti sportovního ducha, zabruslete si s nimi na zimním stadiónu v Mariánských Lázních.

Foto: Profimedia.cz

Přijďte na Retro výstavu v Národním muzeu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Retro výstava nabídne Igráčkovy dílničky

Tuto sobotu se můžete těšit na úspěšnou Retro výstavu Národního muzea obohacenou hernou a doprovodným programem, bude například možnost vyzkoušet si techniku tvorby komiksů v retro stylu či si navrhnout vlastního Igráčka. Výstava je otevřená od 9:00 do 16:00 hodin a cena vstupného je 50 korun. Více informací k dispozici zde.

Deskohraní

Již tuto sobotu začíná festival Deskohraní, což je akce plná deskových a karetních her, turnajů, volného hraní a jiných atrakcí. Je určena všem hravým lidem, malým i velkým, expertům i občasným hráčům. Přijďte do Michnova paláce Tyršova domu v Praze a hrajte, objevujte a sdílejte nadšení pro hru. Uskuteční se turnajová klání, kterých se můžete účastnit a bude se volit Hra roku. Více informací zde.

Toulavá neděle Židovským městem

Procházka Židovským městem má dětem přiblížit dnes už neexistující podobu ghetta, ale i svátky a tradice židovského obyvatelstva. Řeč bude i o holocaustu a dozvíte se, proč ten nejdelší nápis na světě je zároveň ten nejsmutnější. Sraz je tuto neděli v 15:00 hodin na náměstí Franze Kafky před kostelem sv. Mikuláše. Podrobnější informace zde.

Středočeský kraj

Drakiáda v Úvalech

Vezměte své draky a dorazte v sobotu do Úval, užít si zábavné odpoledne. Každý vlastnoručně vyrobený drak dostane odměnu a bude zařazen do soutěže o 10 nejlepší draků. Nebudou chybět ani doprovodné hry, opékání buřtů a jablíček (pozor, nezapomeňte je přibalit s sebou), malování na obličej či fotokoutek. Více informací zde.

Cyklohráček

Už jen do konce října máte možnost vyzkoušet si jízdu v cyklovláčku. Výletní vlak přestavěný na dětské hřiště jezdí o víkendech na trase Praha - Okoř - Slaný. Cyklohráček to je pojízdná herna na kolejích se stavebnicemi i skluzavkou či vagónem plný balónků. Větší děti si mohou zahrát Člověče, nezlob se, dámu či karty. Pro více informací klikejte zde.

Jihočeský kraj

Výstava Tandem

Tento víkend začíná mezinárodní výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Tábor, ve spolupráci s platformou Together, Rakousko. Výstava pod názvem Tandem ukazuje způsob práce u nás a v Rakousku. Dorazte s dětmi do Galerie 140 a užijte si uměleckou atmosféru. Vernisáž výstavy proběhne 20. října od 17:00 hodin. Více informací se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Halloween na starém pivovaru ve Stříbře

V sobotu od 10.00 hodin proběhne na nádvoří Městského pivovaru ve městě Stříbro soutěž o nejlepší vydlabanou dýni. Vyhlášené kategorie jsou Nejkrásnější dýně a Nejstrašidelnější dýně. Bude připraven i vánočně laděný jarmark a dílničky pro děti. Přijďte a vychutnejte si s dětmi podzimní atmosféru.

Karlovarský kraj

Bruslení veřejnosti

Tuto sobotu můžete i v chladném počasí věnovat sportu, a to bruslení. Nabruste nože a zajeďte s dětmi do Mariánských Lázní. Pokud nemáte možnost nabrousit nože doma, po předchozí telefonické domluvě vám je nabrousí i na místě. Více informací zde.

Ústecký kraj

Charitativní běh

Strávit sobotní odpoledne s rodinou, udělat něco pro své zdraví a ještě pomoci, můžou všichni, kteří se v sobotu ve 14:00 hodin dostaví na Střelecký ostrov v Litoměřicích. Charitativního běhu se můžou účastnit sportovci i nesportovci všech kategorií. Připraveny jsou dvě trasy. Organizátoři mysleli i na ty úplně nejmenší závodníky a naplánovali závod pro batolata v lezení po čtyřech. Startovné činí 80 korun a veškeré vybrané peníze půjdou na léčebné náklady pana Jáchyma.

Liberecký kraj

Halloween na Královce

V programu třetího ročníku Halloweenu na Královce v Jizerských horách je výstup na strašidelně vyzdobenou rozhlednu a pro ty odvážnější i stezka lesem, kde čekají ty nejhroznější bytosti podsvětí. Účast v kostýmech zaručí zábavu a můžete získat i odměnu za nejlepší kostým. Na místě bude možnost vydlabat si dýni nebo zhlédnout strašidelné divadelní představení. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Dýňové slavnosti ve Walzlovce

Spolek Dýně pro broumovské tchýně vás zve na dýňové slavnosti do Centra Walzl. Vaření z dýní přímo na místě, výstava a degustace dýňových odrůd, malování dýní, ochutnávání dýňového piva a spoustu další zábavy si užijete v sobotu v Meziměstí. Vstup je zdarma. Podrobnosti najdete zde.

Pardubický kraj

Kurz korálkování

V sobotu od 9:00 do 12:00 hodin si můžete vyrobit v Art and Therapy School v Pardubicích originální šperk z korálků. Naučíte se techniku navlékání korálků na vlasec, nit, gumičky nebo kovové komponenty. Poznáte různé druhy korálků a vytvoříte si vlastní výrobek. Tento kurz je pro začátečníky a děti od 10 let a stojí 490 korun.

Vysočina

Enduro Trial Šiklův mlýn 2016

Stejně jako minulý rok bude tento víkend připravená offroadová dráha v Šiklově mlýně ve městě Zvole. Závodník bude překonávat různě složené překážky, výstupů a sestupů na svém motocyklu a to vše bez toho aniž by se nohou dotkl země. Užijte si zajímavou a adrenalinovou podívanou. Více informací se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Bitva o radar

O víkendu proběhne na modelářském letišti Czech Heaven Ivančice modelářská show souboje „válečných bitevníků“. Princip obou kategorií zůstává stejný v tom, že v daném čase na jednu bitvu (4 min), musí soupeř ukořistit co nejvíce protivníkových stuh. Jde o velmi zábavnou show, kdy každý divák čeká na opravdový „sestřel“ a pád modelu, kterých bývá opravdu mnoho. Možnost ubytování, občerstvení zajištěno. Podrobnější informace zde.

Olomoucký kraj

První narozeniny Pradědova muzea

V neděli od 9:00 hodin se koná oslava prvních narozenin Pradědova muzea v Bludově. Těšit se můžete na dort, kostýmy pro děti, výtvarnou dílničku a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Ztraceni v bludišti

Ještě jste se neztratili v kroměřížském bludišti? Tak to napravte a přijďte se sem zatoulat i s dětmi. Najdete ho na Velkém náměstí a je v něm klasické zrcadlové bludiště, křišťálové bludiště, pak jedno určené těm nejmenším, dále zábavná křivá zrcadla a spoustu dalšího. Komu by se chtělo podzimní počasí trávit venku, když ho můžete strávit ztraceni mezi zrcadly? Vstupné je 60 korun, rodiny mají slevy. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Halloweenský mumraj

Zavítejte v neděli do obchodního centra Silesia Opava na halloweenský mumraj. Můžete se těšit na oblíbené postavičky Bertíka, kostřičku, zlobivou tykev či Elmu. Blížící se strašidelný svátek je skvělou příležitostí k vyřezání a ozdobení vlastní dýně. Na děti dále čeká škola čarování, malování strašidel nebo soutěž o nejnápaditější masku. Akce se v centru uskuteční od 15:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám