Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na kávový festival nebo valašské klobáskobraní

Novinky, mšv

Jednou z největších akcí, na kterou můžete o víkendu vyrazit, je pražský festival kávy, který uspokojí všechny milovníky tohoto nápoje. I většina akcí v Česku se nese v gastronomickém duchu, v Malíně u Kutné hory se uskuteční křenové slavnosti a na Valašsku klobáskobraní.

Foto: Profimedia.cz

Nechte se vtáhnout do světa kávy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival kávy

O víkendu se v metropoli uskuteční již 5. ročník festivalu kávy. Hlavním cílem je podpořit českou kávovou kulturu. Na programu je přehlídka předních tuzemských pražíren, ochutnávky, přednášky pro zasvěcené i laiky nebo workshopy. Akce se uskuteční v Kafkově Domě a vstupné činí 280 korun na den. Více najdete zde.

The Cure v Praze

V sobotu vystoupí v pražské O2 Areně legendární britská kapela The Cure. Představí písně napříč svou sedmatřicetiletou kariérou. Jedná se o první koncertní turné od roku 2008, fanoušci by si ho neměli nechat ujít. Lístky na tribuny jsou stále k dostání a jejich cena činí 1290 korun. Akce začne v 19:00 hodin.

Polní kuchyně

Na holešovickém Výstavišti se v sobotu uskuteční přehlídka food trucků neboli občerstvovacích zařízení na čtyřech kolech. Kromě klasik budou k vidění také tříkolky, rikši, přívěsy nebo polní kuchyně. Zážitek to navíc nebude jen vizuální, ale hlavně chuťový, návštěvníci budou moci dobroty z jednotlivých foodtrucků také ochutnat. Součástí show bude také sprejování graffiti na jednu z dodávek. Více zde.

Středočeský kraj

Měšické vinobraní

Historicky první vinobraní v Měšicích se uskuteční v sobotu v Centru volného času. Návštěvníci se kromě hlavního artiklu, vína, mohou těšit také na sýry nebo i pivo, a další vybrané pochoutky. Akce začíná v 11:00 hodin. Více informací zde.

Křenové slavnosti

V Malíně se v sobotu uskuteční 2. ročník slavností Malínského křenu, který patřil před druhou světovou válkou k nejlepším na světě. Na návštěvníky čeká staročeský farmářský trh s lokálními produkty a také malý gastro festival, který nabídne hlavně speciality s křenem. Akce začne v 10:00 hodin, vstup je zdarma. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

Podzimní koncert

Symfonický orchestr Jindřichova Hradce uskuteční v neděli svůj tradiční podzimní koncert. Hrát se bude v Rytířském sále Španělského křídla zdejšího zámku a na programu je Beethoven, Dvořák a Bruch. Akce začíná v 19:00 hodin a bude trvat zhruba do 21:00. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Běh pohraničím

Přijďte se proběhnout podzimní přírodou. Jeden z největších tuzemských běžeckých seriálů v terénu vrcholí premiérou v Českém lese. Akce se uskuteční v neděli a hlavním dějištěm bude okolí Nemanic u hraničního přechodu Lísková. Na závodníky čeká sedmnáctikilometrová trať s převýšením 240 metrů. Start hlavního závodu se uskuteční v 12:45 hodin. Více podrobností zde.

Karlovarský kraj

Festival zimních filmů

Jste příznivci lyžování a extrémních zimních sportů a zároveň máte rádi filmy? V sobotu se na zámku Kynžvart uskuteční filmový festival právě s touto tematikou. Akce začne v 18:00 hodin a návštěvníci uvidí snímky o polárních expedicích, výkonech sportovců a jejich životech. Nechejte se třeba i inspirovat. Více zde.

Ústecký kraj

Mozartovy skladby

V rumburském klášterním kostele sv. Vavřince se v sobotu uskuteční koncert komorního orchestru. Hrát se budou skladby vídeňského klasika W. A. Mozarta k připomínce svátku svatého Lukáše, patrona umělců. Koncert začne v 17:00 hodin a bude trvat zhruba 60 minut. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Peprná komedie

Představení nevhodné pro děti do 15 let se uskuteční v divadlu ve Vratislavicích. Skandální a rozpustilá komedie Lordi na motivy jedné z her Oscara Wilda se odehraje od 19:30 hodin. O co vlastně jde? Tři lordi si navzájem rozdělují londýnské dámy a za sexuální zážitky s nimi si přidělují červené a černé body. Více zde.

Královéhradecký kraj

Výlet jen pro dámy

Všechny zájemkyně jsou zvány, aby se připojily k výletu party aktivních pražských žen. V sobotu se s nimi můžete vydat do Adršpašsko-teplických skal, které láká podzimní příroda. Ráno se odjíždí z Prahy do Teplic nad Metují, odkud se pokračuje do Adršpachu, připojit se můžete tedy i na místě. Pokud si chcete oddechnout od partnera či manžela, je výlet určen právě vám. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Cihlářská výstava

Od neděle až do 20. listopadu se v muzeu ve Vysokém Mýtě uskuteční putovní výstava zasvěcená technickým památkám. Návštěvníci uvidí originální historické cihlářské výrobky, řemeslné nářadí nebo modely pecí. Výstavu doplní mnoho informací a fotografií. Na nedělní vernisáži si navíc návštěvníci budou moci nějaké cihlářské výrobky i zhotovit. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Händelovo oratorium

Dorazte v neděli za kulturou. Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet v jaroměřickém kostele sv. Markéty odehrají vrcholné dílo skladatele George Fridricha Händela oratorium Mesiáš. Koncert začne v 16:00 hodin a uslyšíte nejlepší sólové pasáže z jednoho z nejosobitějších děl barokní duchovní tvorby. Vstupné je dobrovolné. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Guláš desetkrát jinak

Ochutnávky mladých vín a guláše se uskuteční v sobotu v hotelu Zámeček Mikulov. Přijďte zažít výjimečnou atmosféru a vyhrát třeba soutěž o největšího gulášového jedlíka. Akce začne v 10:00 hodin a těšit se můžete na různé verze české klasiky — jelení, námořnický, kančí, zabijačkový guláš a mnoho dalších. Opomenuti nebudou ani vegetariáni. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Výstava minerálů

O víkendu se v Olomouci uskuteční prodejní výstava minerálů a šperků, připraven je i bohatý doprovodný program s občerstvením. Pokud vás různobarevné kameny vždy přitahovaly, nenechte si akci ujít. V sobotu je otevřeno od 9:00 do 17:00 hodin, v neděli o hodinu méně. Více zde.

Zlínský kraj

Klobáskobraní

Muzeum řeznictví ve Valašském meziříčí ožije v sobotu velmi chutným programem. Na návštěvníky totiž čeká Klobáskobraní, ve kterém se amatérští řezníci utkají v soutěži o nejlepší klobásku. Samozřejmostí jsou ochutnávky, mastné dobroty budete moci zapít pivem z regionálního minipivovaru Paličák a hrát k tomu bude tradiční cimbálovka. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Recitál Dagmar Peckové

Jedna z předních operních pěvkyň Dagmar Pecková vystoupí v sobotu v ostravském kinu Vesmír. Přijďte si poslechnout hlas, který potěšil publikum už na mnoha prestižních hudebních festivalech po celém světě. Akce začíná v 19:00 hodin, vstupenky jsou stále k dispozici a jejich cena je 500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám