Hlavní obsah

Evropským cestovatelským Oscarům vévodilo Portugalsko

Novinky, mšv

O víkendu proběhlo na Sardinii evropské předávání cestovatelských Oscarů World Travel Awards. Vévodilo mu především Portugalsko, které si ocenění odneslo celkem ve 24 kategoriích, mimo jiné za nejlepší plážovou či ostrovní destinaci. Z České republiky se například v kategorii nejlepší tuzemský spa resort umístil karlovarský hotel Imperial.

Foto: Profimedia.cz

Přední příčky na cestovatelských Oscarech obsadilo Portugalsko, umístil se také Lisabon (na snímku).

Článek

„Volba, která vyznamenala portugalské regiony i turistickou nabídku, ukázala, že se právem můžeme považovat za jednu z nejlepších evropských turistických destinací,“ uvedla portugalská státní tajemnice pro turistiku Ana Mendes Godinhová. Na nejvyšší příčky si sáhly například region Algarve, ostrov Madeira či hlavní město Lisabon.

Ocenění World Travel Awards se z velké části uděluje v kategoriích týkajících se ubytování, například za nejlepší ostrovní resort nebo nejekologičtější hotel. Mimo to poukazuje i na cestovatelsky vyhledávaná místa.

Letošní vítězná turistická atrakce se nachází v severoirském Belfastu a jedná se o největší výstavu věnovanou legendárnímu zaoceánskému parníku Titanic. Nejlepší leteckou společností se stala německá Lufthansa, která obsadila i kategorii za nejlepší ekonomickou třídu.

Soutěž World Travel Awards vznikla v roce 1993 a slouží k oceňování nejlepších počinů v oblasti turistického byznysu. Zároveň má vést ke zvyšování kvality turistické infrastruktury. Nominované navrhují tisíce profesionálů z cestovního ruchu.

Letošní předávání se konalo v neděli 4. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám