Hlavní obsah

Přírodní koupaliště si mohou Pražané užívat bez obav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských přírodních koupalištích je vesměs voda vhodná ke koupání. Nejlepší hodnocení dostal rybník v Motole, koupaliště Džbán, nádrž v Divoké Šárce a biotop v Radotíně. Hygienici vodu považují za čistou. Lidé se v ní mohou koupat bez obav. Vyplývá to z výsledků měření, která pravidelně zveřejňují na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Koupaliště Džbán

Článek

K opatrnosti ovšem nabádají v případě koupaliště Šeberák a v Hostivaři. Jakost vody v obou sledovaných nádržích je zhoršená. Může tedy obsahovat sinice, které u citlivých lidí způsobují kožní vyrážku, při napití žaludeční potíže.

Přítomnost sinic lze zjistit jednoduchým testem za pomoci lahve s úzkým hrdlem, do které se nabere voda. Pokud voda zůstane celá zelená, jde o neškodné řasy, sinice u hrdla lahve vytvoří zelený kroužek.

V hlavním městě je nyní šest přírodních koupališť a devět venkovních plaveckých bazénů, další možnosti koupání jsou v krytých bazénech a akvaparcích. Lidé se čím dál častěji koupají i ve Vltavě.

Nové přírodní koupaliště by mohlo v příštích letech vzniknout v Modřanech. Radnice už začala vykupovat pozemky. Mimo provoz je koupaliště na Lhotce v Praze 4. Radnice chystá jeho rekonstrukci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám