Hlavní obsah

Kam se z Prahy zajet vykoupat? Přinášíme přehled vybraných koupališť

Novinky, Aneta Lednová, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si v létě užít teplé dny u vody a v Praze vám to kazí přeplněná koupaliště? Přinášíme vám proto několik tipů, abyste měli z čeho vybírat.

Kam se z Prahy zajet vykoupat? Přinášíme vám přehled vybraných koupališťVideo: Aneta Lednová

 
Článek

V centru metropole je to během letních měsíců jako ve výhni. Každý se tak rád po pracovním dni jede zchladit někam k vodě. Pražská koupaliště bývají celkem přeplněná, proto vám nabízíme další, jen pár minut od hlavního města.

Kousek od Brandýsa nad Labem je hned několik přírodních koupališť. Koupání se nabízí například na Lhotě. Jezero má rozlohu 25 hektarů a přístup do vody je převážně z písčité nebo travnaté pláže.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Jezero Lhota

„Vstupné je za 50 korun a děti to mají za 20 korun. Máme také parkoviště pro přibližně dva tisíce aut a parkovné je za 80 korun,“ popsal Novinkám prokurista jezera Lhota Robert Nedvěd.

V blízkém okolí se dále nachází například zatopená pískovna — jezero Konětopy. I zde jsou k dispozici stánky s občerstvením, WC a placené parkování.

Foto: Aneta Lednová

Jezero Konětopy

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Proboštská jezera

Proboštská jezera se nacházejí v těsné blízkosti Staré Boleslavi, koupat se můžete zadarmo na louce u kempu, lepší zážitek však budete mít z placené písečné pláže. Mimo to jsou jezera oblíbeným místem pro rybaření či windsurfing.

S mazlíčky i bez alergie

Jen pár minut cesty autem je další rekreační jezero, Křenek-Ovčáry. Zde je možnost také ubytování v kempu. Jinak je vstup zdarma a zajet si sem můžete i se svými čtyřnohými mazlíčky.

Alergici zajisté ocení koupání v pražském Radotíně. Biotop se totiž čistí biologicky a voda je tedy bez chlóru.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Biotop Radotín

„Máme zde šatny, sprchy, občerstvení, stojany na kola nebo altánky pro děti s mikrovlnkou nebo přebalovacím pultem. Prostě vše, co ke koupání patří,“ uvedl Jan Barák, správce Biotopu Radotín.

Plovárna Jureček v Říčanech byla za první republiky místem smetánky, navštěvoval ji mimo jiné například herec Oldřich Nový. Návštěvníkům je k dispozici travnatá pláž, restaurace s letní terasou či hřiště na plážový volejbal.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Plovárna Lureček

V lomu Baraba u Mělníka najdete přírodní koupání, ale bez zázemí. Jelikož se jedná o zatopenou pískovnu, potěší vás písečné břehy a také fakt, že se zde můžete koupat zdarma.

Pískovna Sadská je od Prahy sice trochu dál, ale stejně tak se můžete těšit z jejích písečných pláží nebo průzračné vody. Pokud patříte mezi naturisty, nepohrdnete jistě ani nuda pláží.

Přehled vybraných koupališť poblíž Prahy
NázevVzdálenost od PrahyCenaVybavenostPes
Lom Baraba35 minzdarmabezano
Pískovna Sadská46 minzdarmaobčerstvení, hřiště, půjčovna plachetnicano
Jezero Křenek-Ovčáry36 minzdarma, kemp placenýobčerstvení, hned vedle kempano
Plovárna Jureček22 min40 Kč dospělý, 20 Kč dětikiosek, restaurace, hřiště, dětský koutek + lanovkane
Proboštská jezera32 min30 Kč do areálu, travnaté louky kolem zdarmaobčerstvení, WC, parkoviště, převlékárny, sprchy, ping pongano - travnaté louky, ne - do areálu
Jezero Konětopy41 min50 Kč dospělý, 50 Kč parkováníobčerstvení, parkování, WCne
Jezero Lhota41 min50 Kč dospělý, 20 Kč děti, 80 Kč parkováníobčerstvení, hřiště, dětské koutkyne
Biotop Radotín20 min100 Kč dospělý (o víkendech 150 Kč), 60 Kč děti, 250 Kč rodinné (300 Kč o víkendech)občerstvení, šatny, sprchy, stojan na kola, dětské koutkyne

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám