Hlavní obsah

Tipy na víkend: Otevřete své nitro na festivalu ezoteriky nebo si zazpívejte s The Offspring

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny jsou oficiálně tady a s nimi i doba letních festivalů. Hned v neděli startuje jeden z největších tuzemských hudebních festivalů, hradecký Rock for People, jehož hlavními hvězdami budou například The Offspring. Pokud vás lákají spíše duchovní cesty, pak si nenechte ujít festival ezoteriky Miluj svůj život v Plzni.

Foto: Profimedia.cz

Na festivalu ezoteriky potkáte šamany i léčitele. Ilustrační foto

Článek
Praha

Závody chrtů

Přijďte v sobotu prožít netradiční odpoledne v motolském Greyhound Parku na chrtích dostizích. Za podobným zážitkem byste normálně museli cestovat až do Anglie či Irska. Vsaďte si na svého favorita a třeba budete mít štěstí vy i on. Akce začíná přesně v poledne. Více zde.

Muchova epopej

Už jste viděli pompézní Muchovu Slovanskou epopej? Od května je cyklus 20 obrazů vystaven ve Veletržním paláci. Výstava je koncipována tak, aby na sebe výjevy z české historie a kultury navazovaly. Více najdete zde.

Den na Titaniku

Výstava o nejslavnějším parníku všech dob byla podruhé prodloužena, tentokrát do 10. července. Pokud jste ji tedy ještě nestihli, máte zřejmě úplně poslední příležitost zavítat do letňanského PVA Expa. Seznámíte se s osudem zaoceánské lodě, mezi exponáty je i dobový nábytek či originální porcelán. Kompletní informace najdete zde.

Středočeský kraj

Roztocký blešák

Máte doma věci, kterých byste se rádi zbavili? Nebo naopak nějaké sháníte? Pak dorazte v sobotu na bleší trhy v Roztokách u Prahy, třeba tu objevíte nějaký osobní poklad. Začíná se v 9:00 hodin na náměstí 5. května. Více informací najdete zde.

Hudební rozmarné léto

Pokud se vám tento způsob léta zdál doposud nešťastným, navštivte jednodenní hudební festival Rozmarné léto v Kempu Pikovice. Hrát budou třeba O5 a Radeček, Jiří Schmitzer nebo Xindl X. Osvěžte se v letních dnech příjemnou muzikou. Akce začíná v poledne a končí hodinu před půlnocí. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Pivní slavnosti

Ať už budou teploty jakékoliv, půllitru dobrého piva určitě neřeknete ne. Přijeďte se podívat do Areálu snů v Chlumci na pivní slavnosti, na výčepu na vás čeká osm druhů zlatavého moku z okolních minipivovarů, připraveno je i občerstvení. Zahájení proběhne v 13:00 hodin. Plakát k akci s informacemi zde.

Plzeňský kraj

Festival ezoteriky

Zajímáte se o duchovní cesty života? V tom případě si nenechte ujít ezoterický festival Miluj svůj život v Plzni, jehož název je inspirován celosvětovým knižním bestsellerem. Akce začne v sobotu a potrvá až do pondělního večera. Čekají na vás semináře a přednášky, k dispozici budou šamani, léčitelé z tuzemska i zahraničí. Kompletní program zde.

Karlovarský kraj

Festival ve Varech

Hned první červencový den začíná jedna z nejvýznamnějších filmových událostí nejen v Česku. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary potrvá do 9. července a ze zahraničních na něj přijedou například herci Willem Dafoe nebo Jamie Dornan, který ztvárnil hlavní postavu premiérovaného snímku Anthropoid. Podrobné informace i program zde.

Ústecký kraj

Výstava bonsají

Bonsaje jsou pozoruhodné, a pokud vás také fascinují, přijeďte se podívat na jejich výstavu na zámku Libochovice. Akce netrvá dlouho, pouze týden, nenechte si jí tedy ujít. Shlédnete ukázky tvarování, součástí výstavy je i prodej bonsají, nářadí či literatury. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Mezi kopci

O víkendu se bude na jablonecké přehradě konat hudební festival Mezi kopci, na kterém vystoupí známí čeští interpreti různých žánrů. Těšit se můžete například na Lenku Dusilovou, Čechomor či Support Lesbiens. Kompletní program sobotní akce najdete zde.

Královéhradecký kraj

Rock for People

Jeden z největších tuzemských hudebních festivalů startuje už v neděli na letišti v Hradci Králové. Ve třech rockem napěchovaných dnech vystoupí například Bullet For My Valentine, Chvrches nebo hlavní hvězdy celé akce The Offspring a Massive Attack. Kompletní program naleznete zde.

Pardubický kraj

Prohlídka opevnění

Navštivte o víkendu nejlépe zrekonstruovaný objekt opevnění na Králicku. V rámci akce Fort Fest se můžete přenést o desítky let do minulosti. Bude připravena klasická prohlídková trasa, která bude však obohacena exponáty z depozitáře muzea. Poprvé v historii se také zpřístupní pancéřový zvon pro lehký kulomet. Vzhledem k charakteru akce, je kapacita prohlídek omezena. Proto neváhejte. Více informací najdete zde.

Vysočina

Setkání motorek

Pokud máte slabost pro silné stroje, v sobotu se na ně můžete přijet podívat do westernového městečka Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem. Uskuteční se zde tradiční a již šesté setkání motorkářů. Čekají na vás soutěže, spanilá jízda nebo rockový koncert. Více zde.

Jihomoravský kraj

Vinicemi na kole

Sportovním nadšencům, konkrétně cyklistům, je určen Author Znovín Cup, padesátikilometrový kolařský závod. Trasa zavede účastníky z Šatova do Nového Šaldorfu a dále až do Rakouska. Spíš než o výsledný čas jde o prožitky, závodníci pojedou kolem vinic a vinných sklípků. Podrobnější informace zde.

Olomoucký kraj

Slavnosti minipivovaru

V obci Branná se nachází minipivovar Kolštejn, který v sobotu pořádá slavnosti. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat speciální piva, kromě toho se zde uskuteční i jarmark s originálními produkty a k vidění bude i kovářská dílna. Akce začíná ve 13:00.

Zlínský kraj

Nejlepší sýr

Chcete ochutnat nejlepší valašský sýr? O vítězi soutěže domácích sýrů se rozhodne během sobotní soutěže ve Velkých Karlovicích. Přítomní sommeliéři vám rádi poradí, jak sýry správně kombinovat s víny. Akce proběhne ve Spa hotelu Lanterna a začíná v 11:00 hodin. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Za vojenskou technikou

Od soboty máte možnost shlédnout 11. ročník výstavy vojenské techniky, který se koná v areálu bývalého koupaliště v Mladecku. O víkendech budou k vidění dynamické ukázky a budete se moct v obrněném transportéru nebo bojovém vozidle i svézt. Výstava končí 10. července. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám