Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zajděte na Mezi ploty nebo si zaběhejte mezi stromy

Novinky, mšv

Poslední květnový víkend je bohatý na hudební akce — Mezi ploty, Písecký majáles nebo festival pod troskami Okoře — ale ošizeni nebudou ani sportovci. Pro ně jsou připraveny například série Běhej lesy, která začíná v Lednici, RunTour, který tentokrát proběhne v Ústí nad Labem nebo adrenalinový závod Predator race.

Foto: Profimedia.cz

Milovníky běhu potěší série Běhej lesem 2016. Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival Mezi ploty

O víkendu proběhne hudební a divadelní festival Mezi ploty, který se tradičně koná v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Z hudebních zástupců se návštěvníci mohou těšit například na Lenku Dusilovou, PSH či Michala Hrůzu, divadelní spektrum zastoupí mimo jiné Anna Polívková, Vanda Hybnerová či Tomáš Matonoha. Po dobu trvání festivalu bude možné přispívat do veřejné sbírky. Kompletní program naleznete zde.

Výstava stanů

V sobotu začíná v pražských Letňanech největší evropská výstava stanů. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet stovky spacáků i karimatek na nejrůznějším povrchu, najdou zde i největší výběr turistického zboží a se vším poradí odborníci. Vstup je letos zdarma. Více zde.

Mistrovství v kuličkách

Ať už budete jen divák nebo soutěžící, dorazte v sobotu na mistrovství České republiky v kuličkách. Letos se akce koná naproti Petřínské rozhledně. Od 9:00 hodin můžete trénovat, samotná akce začíná o hodinu později. V ceně startovného je zahrnuto i občerstvení v průběhu turnaje. Více se o kuličkovém mistrovství dozvíte zde.

Středočeský kraj

Plazení bahnem

Pokud vás lákají trochu náročnější a špinavější závody, navštivte v sobotu Areál Monínec a zúčastněte se letošního ročníku Predator Race. Čeká na vás pětikilometrová trať s 20 různými překážkami, kromě běhu se účastníci budou plazit v bahně pod ostnatým drátem či plavat. Více se o akci dozvíte zde.

Festival Okoř

Již 18. ročník okořského hudebního open-air festivalu se uskuteční poslední květnový víkend. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu hudebníků tuzemské scény — UDG, Slzu, Atmo Music nebo Sabinu Křovákovou. Více zde.

Jihočeský kraj

Pouštění lampiónů

Pouštění lampiónů štěstí je tradiční dálnovýchodní kratochvílí. Obdobu si budou moct vyzkoušet v pozdních sobotních hodinách obyvatelé Písku, lampióny se budou pouštět po řece Otavě. Akce se uskuteční v rámci píseckého Majálesu. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Exkurze po přírodě

Vydejte se v neděli na exkurzi za biotopy západního okraje chebské pánve, uvidíte vzácné plevele, mokřadní louky, pastviny a mnoho dalšího. Sraz je v 10:20 na železniční zastávce Skalná. Účastníkům se výrazně doporučuje vzít si obuv a oblečení vhodné do terénu. Více si přečtěte zde.

Ústecký kraj

RunTour

Běžecký seriál se v sobotu přesouvá do dalšího města, a to do Ústí nad Labem. Připraveny jsou dvě tratě - 10kilometrová a 5kilometrová. Zúčastnit se mohou závodníci všech úrovní, nic není překážkou. Začátek i cíl je v ulici Varšavská. Z každého startovného je věnována část nadaci Leontínka. O celé akci si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Wake Pool 2016

Na jeden den vyroste na koupališti Sluníčko ve Vratislavicích nad Nisou wakeboardový areál. Návštěvníci se mohou těšit na skvělou show, ale i doprovodný program s koncerty. Dorazí nejlepší wakeboardisté z Česka, Slovenska, Německa či Rakouska. Areál se otevírá už o sobotní 10. hodině. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Na jednom břehu

Královehradecký hudební festival se zaměřuje především na world music, jazz, soul a také alternativu. Proběhne v sobotu na Orlickém nábřeží. Headlinerem bude skupina Zrní, držitel ceny Anděl, která zahraje s orchestrem Filharmonie Hradec Králové. Dalšími potvrzenými hosty jsou Radůza, Ting či Longital. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Letecká pouť

O víkendu proběhne již 26. ročník největší letecké show v Česku, která se koná na pardubickém letišti. Podle pořadatele je program koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Diváci se mohou těšit na ztvárnění slavných válečných scén. Kompletní program najdete zde.

Vysočina

Slavnosti na žirovnickém zámku

Tradiční žirovnické slavnosti se uskuteční v sobotu v areálu zámku. Návštěvníci se mohou těšit na program plný šermířů, kejklířů, tanečnic, dobové hudby a nebude chybět ani jarmark. Začíná se v 10:00 hodin. Více zde.

Jihomoravský kraj

Běhání lesem

Poslední květnová sobota zahájí běžeckou sérii Běhej lesy 2016, která je určena všem, kdo jsou už unavení běháním po betonu. První závod provede účastníky z Lednice do Valtic, trasa vede přes Appolonův chrám i kolem Chrámu tří Grácií. O celém projektu i konkrétním závodu se více dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Sousedská slavnost

Na Masarykově náměstí v Jeseníku započne v ranních sobotních hodinách sousedská slavnost. Na jarmarku je připraven například šachový turnaj, soutěž o nejlepší domácí buchtu nebo soutěž v běhu k sousedovi na kafe a mnoho dalšího. Více si přečtěte zde.

Zlínský kraj

 Gulášfest

Zúčastněte se čtvrtého ročníku klání ve vaření kotlíkového guláše. Akce proběhne v sobotu v areálu holešovského zámku. Pokud se vám nechce kuchtit, můžete přijít jen ochutnat a jídlo poté spláchnout pivem. Začíná se v 10:00 hodin. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Přehlídka bojových umění

V Ostravě se uskuteční největší přehlídka bojových umění v Česku. Pod názvem Odkaz starých mistrů je připraven bohatý program na celé odpoledne — předvedou se desítky klubů, návštěvníci uvidí kimona, bonsaje, tradiční čajovny nebo stánky zasvěcené asijské kultuře. Kompletní program najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám