Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte psí festival nebo závod horských kol

Novinky, mšv

Třetí májový víkend nabízí vyžití pro milovníky jídla i sportu. Zájemce o architekturu pak zaujme akce Open House Praha, milovníky čtyřnohých miláčků pardubický psí festival.

Foto: Profimedia.cz

Cyklisty čeká zajímavý závod v Kutné Hoře. Ilustrační foto

Článek
Praha

Do běžně nepřístupných budov

Zajímá vás architektura? Pak je festival Open House Praha 2016 skvělým způsobem, jak strávit víkend. Hlavní město bude hostit druhý ročník akce, která se pořádá ve 32 metropolích Evropy, Ameriky i Austrálie. Návštěvníkům se otevřou běžně nepřístupné budovy, například budova Sazky nebo Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd. Kompletní program naleznete zde.

Sraz veteránů

V sobotu se uskuteční již třetí sraz veteránů značek Rolls-Royce a Bentley. Na akci, která proběhne v areálu zrekonstruovaného špejcharu v Dubči, budou však k vidění i další staré automobily a motocykly. Začíná se v 10:00 hodin. Více zde.

Férová Letná

Přijďte v sobotu do Letenských sadů ochutnat fair trade kávu či koláče z lokálních surovin. Akce se koná v rámci Světového dne pro fair trade. Hostem bude Margit Slimáková, specialistka na výživu. Kromě pochutin však čeká na návštěvníky i prodej květin či přehlídka etické módy. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Závod horských kol

V sobotu ráno startuje od kutnohorského zimního stadiónu již 3. ročník závodu horských kol KH tour. Připraveny jsou tři trasy, nejdelší 50kilometrová pro muže, 25kilometrová pro ženy a rodinná, která měří 15 kilometrů. Více zde.

Připomínka bitvy

Akce, která má připomenout poslední velkou bitvu druhé světové války, která se odehrála na českém území, se uskuteční v sobotu od 10:00 do 16:00 hodin u památníku Vítězství ve Slivicích u Milína. Na programu je prezentace soudobé i historické vojenské techniky. Více se o akci dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Koncert na zámku Třeboň

V sobotu se na třeboňském zámku uskuteční první z cyklu koncertů pro Rožmberky a Karla IV., bude hrát dobová gotická i renesanční hudba. Akce proběhne od 19:00 ve Schwarzenberském sálu. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Nordic walking cup

Mezi sobotní 12. a 18. hodinou proběhne pátý ročník závodu nordic walking. Startuje se před hotelem Prusík v Konstantinových lázních a připraveny jsou trasy různé náročnosti, nejdelší měří 6,3 kilometru. Pro začátečníky je připravena také úvodní lekce. Více zde.

Karlovarský kraj

Zahájení lázeňské sezóny

Od pátku až do neděle proběhne v Mariánských lázních program k zahájení nové sezóny. Na návštěvníky čeká například řemeslný jarmark, koncert symfonického orchestru či slavnostní mše v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Novohradská pouť

Tradiční akce se koná vždy třetí májový víkend v prostorách zámku Nový Hrad. Připraveny jsou kromě pouťových atrakcí také dobová tržnice a kulturní program, ve kterém se představí například kejklíři nebo tanečnice s hadem. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Císařské slavnosti v Zákupech

Tradiční akce se pořádá k připomenutí příjezdu rakouského císaře a posledního korunovaného českého krále Ferdinanda Dobrotivého. Na návštěvníky čeká vystoupení divadel, koncerty či burza historických kol a hraček. A vzhledem ke kulatému výročí slavností zavítá na zámek sám císař František Josef I. Více se o akci, která probíhá od čtvrtka do neděle, dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Helicopter Show

Na letišti v Hradci Králové se uskuteční již 15. ročník akce Helicopter Show. Kromě letecké akrobacie čekají na návštěvníky také ukázky Policie ČR či Hasičských záchranných sborů. Startuje se v sobotu v 9:00 hodin. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

 Psí festival

Během celého víkendu bude probíhat v pardubickém Agrofert parku psí festival. Na milovníky nejlepších přátel člověka čekají psí závody nebo přednášky. Více zde.

Vysočina

Výstava veteránů v Telči

V sobotu se na telčské Náměstí Zachariáše z Hradce sjedou historické automobily, motocykly a velocipedy. Kromě veteránů si však návštěvníci budou moci prohlédnout i ukázky oblečení, kočárků či hraček z meziválečného období. Více se o výstavě dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Prohlídka jeskyně

Na tři týdny v květnu se návštěvníkům otevře běžně nepřístupná jeskyně Býčí skála v Moravském krasu. Délka jednotlivých prohlídek je 90 minut a návštěvníkům se doporučuje pevnější obuv a teplé oblečení, protože teplota se v jeskyni pohybuje kolem devíti stupňů Celsia. Akce se konají vždy od 9:00 do 16:00 hodin. Více zde.

Olomoucký kraj

Food festival v Olomouci

Třetí květnový víkend se v Olomouci ponese ve znamení dobrého jídla a pití. Kulinářský festival se uskuteční ve Smetanových sadech. Návštěvníci se mohou těšit na degustační menu restaurací olomouckého kraje. Nebudou chybět ani delikatesy, jako jsou například husí játra, sushi či lanýže. Více se o akci dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava televizního studia

K výročí šedesátileté existence Televizního studia Ostrava se od 15. ledna koná ve Velkém světě techniky výstava Od televise k televizi, jejíž součástí jsou sestřihy ukázek z archivu, fotografie, technika či pohádkové kostýmy. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám