Hlavní obsah

Madeira získala titul Nejlepší ostrovní destinace světa 2015

Novinky, fis

V rámci celosvětové soutěže World Travel Awards letos získala zlato portugalská Madeira. Pyšní se tak titulem Nejlepší ostrovní destinace světa pro rok 2015, zatímco ve dvou předchozích letech byla ve stejné soutěži oceněna jako Nejlepší ostrovní destinace Evropy.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Panenská příroda Madeiry

Článek

Stejně jako je mnoha turistům kouzlo Madeirského souostroví dobře známé, jiným zatím zůstává utajeno. Výhra vyššího titulu v soutěži World Travel Awards je důvodem navíc, proč tuto lokalitu zařadit na seznam dovolenkových cílů.

Madeira je známá svojí bujnou a pestrou přírodou, na své si tedy přijdou trempové i dobrodruzi. Turistům náročným na pohodlí a komfort ale zároveň nabízí vysokou kvalitu služeb.

Minulý rok zavítalo na Madeiru 1,14 miliónu návštěvníků. Rekreaci v této lokalitě vyhledává podle informací Portugalské turistické centrály také stále více Čechů. Navíc se prodlužuje průměrná délka jejich pobytu.

V rámci World Travel Awards se Madeira utkala s turistickými fenomény, jako je Kréta, Barbados, Bali, Mauricius, Seychely, Sicílie a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám