Hlavní obsah

Cestovní kanceláře nabídnou na léto 2016 nové destinace i služby

Novinkami českých cestovních kanceláří na příští léto jsou letecké zájezdy na Korsiku nebo do Senegalu. Přibude leteckých zájezdů například i do Albánie či na sever Bulharska. Cestovky se také stále více zaměřují na rodiny s dětmi a navyšují nabídku dětských klubů. V těchto dnech spustily prodej dovolených na příští léto a nabízejí nejvyšší slevy. Ceny zájezdů by se však neměly výrazněji měnit. Vyplývá to z ankety mezi prodejci zájezdů.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Velkou novinkou je náš program na Korsiku, kam budou klienti letecky směřovat přímo z Prahy do kapacit, které již úspěšně prodáváme tři roky na Slovensku," uvedla mluvčí Firo-tour Eva Němečková. Cestovní kancelář rozšíří také nabídku leteckých zájezdů do Albánie, kde kromě odletů z Prahy přibudou i přímé lety z Moravy.

Mezi další novinky v letním katalogu patří mimo jiné řecké ostrovy Symi, Halki, Patmos, Sifnos, Mykonos či španělské pobřeží Costa del Garraf. Čedok má nově v nabídce pobytové zájezdy do Albánie a na ostrov Menorka. Cestovní kancelář Alexandria na léto dál rozšíří nabídku dovolených na severu Bulharska, jako jsou destinace Zlaté Písky či Svatý Konstantin.

CK Neckermann přidá více letů z Brna, hlavně do Varny, na Krétu a do Turecka a také lety do Burgasu z Pardubic. „V rámci vlastní dopravy jsme rozšířili naši nabídku na Švýcarsko, Rakousko i Chorvatsko, zajímavostí je stoupající zájem o Rumunsko, kde rovněž klienti najdou více možností ubytování," uvedla mluvčí Zuzana Davidová.

Celoroční exotika

Exim Tours nově v letní sezóně nabídne zájezdy do Senegalu. „Klienti tak budou mít možnost exotické dovolené i během léta. Spolu s Kapverdskými ostrovy, kde je novinkou let na ostrov Boa Vista během léta, se tak bude jednat o celoroční exotickou destinaci létanou přímo z Prahy," řekl marketingový ředitel Stanislav Zíma.

„Rozšířili jsme nabídku v nejpopulárnějších destinacích. Například v Řecku nově nabízíme Chalkidiki nebo nádherný ostrov Santorini," uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch. CK také výrazně rozšířila nabídku dětských klubů. Dovolené s českými animátory, kteří se starají o děti a umožňují rodičům chvilku odpočinku, nabízí už v 57 hotelech.

CK Blue style rozšířila nabídku destinací o Bulharsko, jehož obliba stoupá mimo jiné díky zvyšující se kvalitě služeb. „Dále jsme rozšířili počet hotelů s dětskými animačními Croco kluby. Také jsme navýšili počet tzv. adults only hotelů, kam mohou pouze dospělí. Novinkou je také náš nový rezervační a prodejní systém. Umožní podrobnější vyhledávání zájezdů. Lze do něj zadávat parametry, jakými jsou např. slunečníky a lehátka zdarma, internet či fitness v hotelu,” uvedla pro Novinky obchodní ředitelka Lenka Berberi.

Katalogové ceny zájezdů na příští léto by měly zůstat stejné. „Podle našich informací od členů Asociace cestovních kanceláří se zdá, že se ceny katalogových zájezdů nezmění, nebo jen nepatrně. V evropských destinacích by nemělo dojít k žádnému dramatickému pohybu," potvrdil místopředseda Asociace Jan Papež.

Reklama

Výběr článků

Načítám