Hlavní obsah

Fanoušci Hvězdných válek se mohou v Londýně přiblížit ke svým idolům

Novinky, fis

Světoznámé londýnské Muzeum Madame Tussaud zaměřené na voskové figuríny nově láká na část expozice zaměřenou na filmovou sérii Hvězdné války. Návštěvníci si nové figuríny prohlédnou od soboty.

Foto: Profimedia.cz

Luke Skywalker a Darth Vader

Článek

Mezi celkem 16 figurínami, které fanoušci Hvězdných válek z filmů dobře znají, je třeba princezna Leia, Luke Skywalker i Han Solo. Nelze vynechat krátkou zmínku o kostýmech. Princezna Leia je oblečená ve slavných zlatých bikinách. Ty patří podle sochaře Stephena Mansfielda, kterého citovala agentura AFP, mezi nejslavnější kostýmy v dějinách filmu.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Leia jako vosková figurína v londýnském Muzeu Madame Tussauds

Návštěvníci se do děje filmových příběhů přenesou také díky tematickým kulisám. Vizuální zážitek bude doplněn také poškádlením dalších smyslů. Po vstupu do expozice ucítí různé zápachy, uslyší zvuky a ledacos navíc zastře mlha.

Foto: Profimedia.cz

Yoda, další s hlavních postav Hvězdných válek

Podle agentury AFP tvorba těchto figurín trvala týmu 180 umělců asi rok. Tvůrci museli kvůli dokonalosti svých výtvorů filmy sledovat stále dokola a posléze také pracovat s názory fanoušků Hvězdných válek. Ti jim pomohli doladit detaily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám