Hlavní obsah

Tipy na víkend: Hodovat jeďte na Roštejn, duchové vás provedou Prahou

Novinky, fis

Třídenní víkend přináší novinky i tradiční akce, jako jsou jarmarky či trhy. Jestli už máte řemesla v malíčku, můžete vyrazit také za hudbou - jazzem i alternativními styly. Na své si přijdou i jedlíci.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Hrad Roštejn

Článek
Praha

Hodina duchů

Noční prohlídka Prahy zve všechny odvážné od 22:00 do ulic s duchem. Tematická prohlídka zavede účastníky do staré Prahy a v podzemí pak přichystá půlnoční překvapení. Více zde.

Barikáda 2015

Připomínkou 70. výročí od konce 2. světové války bude akce Barikáda 2015, která proběhne v pátek a v sobotu na Praze 3. Prohlédnete si vojenskou techniku, zbraně, výstroje i bojové ukázky. Do programu nahlédněte zde.

Rytmy jazzu

V neděli mezi 14:00 a 18:00 budou v OC Nový Smíchov hrát muzikanti Jazz Efterrätt. Zazní skladby ze známých filmů. Poznáte je? Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Plavba na Blanici

Od pátku do neděle proběhnou od 10:00 do 17:00 vždy v celou hodinu okružní plavby z Nymburka. Zájemce sveze loď Blanice, a to poprvé v nové sezóně. Více čtěte zde.

Vzhůru do výšin

Lanové centrum ZipTrip v areálu Barochov můžete o víkendu navštívit od 9:00 do 18:00. Nabízí čtveřici drah a lanovek ve výšce až 10 metrů. Návštěvníci na nich překonávají 50 překážek. Jestli toužíte po sportovním vyžití, najdete ho právě tam. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Nordic Walking Tour 2015

Město Tábor zve v sobotu všechny příznivce sportovní disciplíny nordic walking, aby se mezi 10:00 a 11:00 zaregistrovali na Žižkově náměstí a poté vyrazili na šestikilometrovou trasu. Nebude chybět ani rozcvička. Speciální hole si bude možné na místě zapůjčit. Více zde.

Plzeňský kraj

Exkurze v terénu

Zhruba sedmikilometrová vycházka zaměřená na jarní přírodu a vodní živočichy začne v sobotu od 9:30 v Bělé nad Radbuzou. Terén bude nenáročný. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Medium loci

Inspirativní výstavu ateliéru fotografie ústecké Fakulty umění a designu nazvanou Medium loci si bude možné prohlédnout od soboty v Oranžerii Václava Havla v Ostrově. Více informací hledejte zde.

Ústecký kraj

Festival Labe 2015

Hudební festival Labe bude v sobotu hostit Děčín. Od 12:00 do 22:00 si na Smetanově nábřeží poslechnete řadu interpretů, mezi nimiž bude třeba Lenny nebo Žlutý pes. Vstup je zdarma. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Výstup na Žalý

Kdo se chce zúčastnit pátečního tradičního výstupu na Žalý, přijede mezi 8:30 a 10:00 do jilemnické sokolovny. Ta bude startovní čárou výletu. Více zde.

Královéhradecký kraj

Hudební Trutnov

Dračí slavnosti přinesou v pátek do Trutnova irskou a keltskou hudbu. Jestli máte rádi tento styl muziky, jste zváni na podvečerní a večerní koncert. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Velký střelecký den

Hrad Kunětická Hora v pátek pořádá Velký střelecký den. Začne v 10:00 a nadchne všechny, kteří se zajímají o historický šerm, výzbroje a zbraně, včetně děl. Prohlídky hradu budou také možné. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Běh medvěda Brtníka

Brtnice pořádá závodní Běh medvěda Brtníka, a to v sobotu od rána. Startovním i cílovým místem bude náměstí Svobody. O jednotlivých trasách a startovních časech se dozvíte zde.

Roštejnský hodokvas

V sobotu odpoledne se přijeďte pobavit na Roštejnský hodokvas. Nabídne dobroty, jako je medovina či vína, ukáže techniku drátkování, vyzkoušíte si lukostřelbu, jízdu na koni nebo žonglování. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Valtické vinné trhy 2015

Pátek a sobota budou pro vinaře svátečními dny. Konají se totiž tradiční Valtické vinné trhy. Opět se usídlí ve výstavním areálu valtického zámku. Přijeďte okoštovat povětšinou přívlastková vína. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Mánesova stezka

Klub českých turistů organizuje v sobotu výlet Mánesovou stezkou. Vycházet se bude ráno od stadionu TJ Sigma Lutín v Lutíně. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Valachy duatlon

Běh a jízdu na kole budou kombinovat závodníci při sobotním duatlonu ve Velkých Karlovicích. Centrum závodu bude u hotelu Galik. Účastníci začnou tříkilometrovým během, poté urazí 15 kilometrů na horském kole a na závěr uběhnou kilometru a půl do cílové rovinky. Vše se o závodu dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

May Day 2015

Kulturní dům Kopřivnice zve v sobotu od 20:00 na hudební festival May Day. Těšit se můžete na alternativní hudební styly. Během večera vystoupí čtyři kapely. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám